18:47 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

«Απόλαυσε τη ζωή… με την καρδιά σου!», η νέα εκστρατεία για τη στηθάγχη

«Απόλαυσε τη ζωή… με την καρδιά σου!», η νέα εκστρατεία για τη στηθάγχη

Ταυτόχρονα  με το υβριδικό 42ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο, που μας φέρνει από το επιστημονικό μέτωπο όλες τις εξελίξεις για την θεραπεία των καρδιοπαθειών,  εγκαινιάζεται η Εκστρατεία Ενημέρωσης του κοινού για τη Σταθερή Στηθάγχη με τίτλο «Απόλαυσε τη ζωή… με την καρδιά σου!», η οποία αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη/ φιλοξενία της εταιρείας Menarini Hellas.

Της Αλεξίας Σβώλου

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει στους ασθενείς έγκυρη, εύληπτη και περιεκτική πληροφόρηση για τη σταθερή στηθάγχη, ώστε σε συνεργασία με τον καρδιολόγο τους, να οδηγηθούν στη βέλτιστη διαχείριση της πάθησής τους, παραμένοντας δραστήριοι και ενεργητικοί.

Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα όπου οι γνωστοί ηθοποιοί Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Κώστας Αρζόγλου, Φωτεινή Ντεμίρη και Κάρμεν Ρουγγέρη μεταφέρουν στους τηλεθεατές το μήνυμα ότι σήμερα η σταθερή στηθάγχη αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και τους παρακινούν να συμβουλευτούν τον γιατρό τους. Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα www.metinkardiasou.gr παρέχονται πληροφορίες για την αιτιολογία, τα συμπτώματα, τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της πάθησης, συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, καθώς και αρθρογραφία σχετικά με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η καμπάνια υποστηρίζεται επίσης από τη δημιουργία σελίδας Facebook και ενέργειες διαδικτυακής προβολής.

Μια άλλη εφαρμογή  με την  ονομασία KARDIA HF της ΕΚΕ έχει δημιουργηθεί για όλα τα κινητά τηλέφωνα και όπως εξηγεί η Χριστίνα Χρυσοχόου, Διευθύντρια ΕΣΥ, Α’ Καρδιολογική Κλινική, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΓΝΑ και Σύμβουλος του Δ.Σ. της ΕΚΕ: «Η εφαρμογή προσπαθεί να προσφέρει στον ασθενή δυνατότητα αυτοεκπαίδευσης,  καθώς υπάρχουν έτοιμα κείμενα και οι πιο συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί ο ασθενής  με καρδιακή ανεπάρκεια να κάνει στο γιατρό του. Υπάρχουν έτοιμες οι απαντήσεις, ενώ υπάρχουν και κείμενα που περιλαμβάνουν ακόμα και συνταγές μαγειρικής που μπορούν να βοηθήσουν τον ασθενή στο τι να τρώει και τι να αποφεύγει. Επίσης υπάρχουν συμβουλές για λεζάντες τροφίμων που πρέπει να ξέρει κανείς για τις κρυφές πήγες άλατος που κρύβονται πίσω από διάφορα τρόφιμα, αλλά το σημαντικό είναι ότι μπορεί να στέλνει ο ασθενής καθημερινές κλινικές πληροφορίες προς το γιατρό του, ακόμα και την υπενθύμιση στο ραντεβού του και να έχει μία απάντηση άμεση από τον θεράποντά του ιατρό σε οποιοδήποτε περιβάλλον, είτε αυτό αποτελεί ένα μήνυμα sms , είτε messenger είτε άλλη γνωστή εφαρμογή που έχουμε μέσα στο κινητό μας τηλέφωνο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Ξεπερνά το 94% το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ 28 νοσοκομείων

42ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο: Βράβευση της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Πόλο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (Βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας