7:43 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Απομακρύνθηκε από Ελληνική εισηγμένη εταιρεία στέλεχος, πρώην CFO της Akazoo

Απομακρύνθηκε από Ελληνική εισηγμένη εταιρεία στέλεχος, πρώην CFO της Akazoo

Απόνερα και στην Ελλάδα από την υπόθεση της Akazoo. Στις ΗΠΑ, όπου οι ζημιωθέντες επενδυτές συνεχίζουν να καταθέτουν ομαδικές αγωγές κατά των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Στην Αθήνα απομακρύνθηκε από εισηγμένη εταιρεία ο πρώην CFO της Akazoo.

Η Alpha Αστικά Ακίνητα, η θυγατρική εταιρεία της Alpha Bank, γνωστοποίησε προς το Χρηματιστήριο Αθηνών την αποχώρηση του Παναγιώτη – Πάρι Τριανταφυλλίδη από την θέση του υπεύθυνου για τη σύνταξη και υπογραφή των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας. Ποιος είναι ο κ. Τριανταφυλλίδης;

Ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης είχε στις 23 Απριλίου καταγγελθεί από το αμερικανικό fund της Quintessential Capital Management (QCM) για το ρόλο του στην υπόθεση της Akazoo. Σύμφωνα με τις αναφορές του fund του Γκάμπριελ Γκρέγκο ο Τριανταφυλλίδης έχει γνώση των όσων έχουν συμβεί στην Akazoo, καθώς είχε διατελέσει οικονομικός διευθυντής (CFO) της εταιρείας, μέχρι που μπήκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο.


Σχετικά άρθρα:

Αποπέμφθηκε από CEO της Akazoo o Απόστολος Ζερβός
Το σκάνδαλο της Akazoo, ο mister TV QUIZ και οι επενδυτές θύματα
Akazoo: Οι Έλληνες Λύκοι και η κομπίνα των 55 εκ. ευρώ για τραγούδια που δεν ακούγονταν

Μάλιστα, η QCM στις προ μηνός καταγγελίες της είχε αναρωτηθεί γιατί ο κ. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος είχε τετραετή συνεργασία με τη Διοίκηση της InternetQ (μητρική της Akazoo) και την ίδια την Akazoo, δεν έκανε καμία αναφορά στον λογαριασμό του στο Linkedin στη συνεργασία αυτή.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία που είναι αναρτημένα στο ΓΕΜΗ o Παναγιώτης – Πάρις Τριανταφυλλίδης παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της Akazoo Ψυχαγωγικές Υπηρεσίες Διαδικτύου και Ψηφιακών Εφαρμογών Ανώνυμος εταιρεία, στις 14/11/2019, δύο μήνες πριν αναλάβει οικονομικός διευθυντής στην Alpha Αστικά Ακίνητα.

Σε επικοινωνία που είχε με το CNN Greece, ο κ. Τριανταφυλλίδης υποστήριξε πως τα έγγραφα και τα οικονομικά στοιχεία εισαγωγής της Akazoo στον Nasdaq υπογράφηκαν από άλλον CFO και δεν φέρουν τη δική του υπογραφή. Πράγματι ως CFO της Akazoo στα σχετικά έγγραφα εμφανίζεται ο Pierre Schreuder, Ολλανδός με θητεία στην RBC Capital Markets και στην UBS, ο οποίος είναι ήδη αντιμέτωπος με πλήθος αγωγών ζημιωθέντων επενδυτών της Akazoo.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή που έγινε αναφορά στο ρόλο του κ. Τριανταφυλλίδη στο σκάνδαλο της Akazoo η διοίκηση της Alpha Bank επιλήφθηκε το θέματος και παρακολούθησε την εξέλιξη της υπόθεσης. Όταν στις 21 Μαΐου η ίδια η διοίκηση της Akazoo παραδέχθηκε προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πως «οι ιστορικές οικονομικές καταστάσεις της Akazoo ήταν ουσιωδώς ψευδείς και παραπλανητικές, η Akazoo είχε μόνο αμελητέα πραγματικά έσοδα και συνδρομητές εδώ και χρόνια και πρώην μέλη της διοίκησης και συνεργάτες της Akazoo συμμετείχαν σε ένα σοφιστικέ σχέδιο για την παραποίηση των βιβλίων και των οικονομικών στοιχείων της Akazoo», τότε η Διοίκηση της Alpha Bank δρομολόγησε την απομάκρυνση του κ. Τριανταφυλλίδη.

πηγή: CNN.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας