13:25 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Απομεινάρια πυραύλου του Elon Musk απειλούν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Απομεινάρια πυραύλου του Elon Musk απειλούν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός κινδυνεύει από.. πύραυλο που εκτόξευσε στο διάστημα ο Elon Musk! Αυτή την προειδοποίηση ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία διαστήματος, μελετώντας την πορεία ενός μέρους του πυραύλου Falcon-9, το οποίο απορρίφθηκε στο διάστημα, αλλά όπως φαίνεται κανείς δεν είχε υπολογίσει το που θα καταλήξει…

Συγκεκριμένα το απομεινάρι του πυραύλου, που εκτοξεύτηκε από τη βάση που διατηρεί ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής το 2019, αναμένεται να περάσει πολύ κοντά από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τις επόμενες δύο μέρες. Δεν αποκλείεται δε το ενδεχόμενο να υπάρχει σύγκρουση πέρα από τη… στρατόσφαιρα και να προκληθούν ζημιές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από τη ρωσική πλευρά, η προσέγγιση αναμένεται να συμβεί στις 25 Νοεμβρίου στις 07:18 ώρα Μόσχας, και η μικρότερη απόσταση μεταξύ των αντικειμένων αναμένεται να φτάσει τα 5,5 χιλιόμετρα.

Οι εργασίες πάντως των αστροναυτών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό συνεχίζονται κανονικά.

Πρόσφατα, τα μέλη του Σταθμού, 4 Αμερικάνοι, 2 Ρώσοι και ένας Γερμανός, έλαβαν έκτακτα μέτρα λόγω του φόβου της σύγκρουσης με «διαστημικά σκουπίδια» που προέκυψαν από τη δοκιμή ενός αντι-δορυφορικού πυραύλου της Ρωσίας.

Διαβάστε ακόμη

Ο Elon Musk προσπάθησε να πουλήσει την Tesla στην Apple

Elon Musk: Η SpaceX θα επιχειρήσει επανδρωμένη πτήση στον Άρη σε τέσσερα έως έξι χρόνια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας