3:33 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Απόπειρα δηλητηρίασης κατά του στενότερου συνεργάτη του Πούτιν

Απόπειρα δηλητηρίασης κατά του στενότερου συνεργάτη του Πούτιν

Απόπειρα δηλητηρίασης έγινε κατά του δεξιού χεριού του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδει η Βρετανική Daily Mail.

Ο 71χρονος Νικολάι Πατρούσεφ, πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες μετά από αδιαθεσία.

Το General SVR, ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram που διαχειρίζονται αντιφρονούντες προς την κυβέρνηση Πούτιν που υποστηρίζει ότι λειτουργεί από πρώην αξιωματούχο του Κρεμλίνου με εσωτερικές πηγές, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αποκαλύπτουν ότι Πατρούσεφ είχε προσβληθεί από ένα «συνθετικό δηλητήριο» αλλά τελικά επέζησε.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο πρώην επικεφαλής της FSB θεωρείται ευρέως ο άνθρωπος στον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος παραδίδει την εξουσία όταν αναγκάζεται να λείψει για ιατρική περίθαλψη και είναι επίσης ο βασικός αρχιτέκτονας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Πατρούσεφ αισθάνθηκε αδιαθεσία -Ο Πούτιν ενημερώθηκε όταν ήταν εκτός κινδύνου

«Πρόσφατα, έγινε απόπειρα κατά της ζωής του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Πατρούσεφ», ανέφερε το κανάλι Telegram, επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Οι πληροφορίες τόσο για την απόπειρα δολοφονίας όσο και για την έρευνα σχετικά με αυτήν βρίσκονται υπό άκρα μυστικότητα», πρόσθεσε.

«Είναι γνωστό ότι ο Νικολάι Πατρούσεφ ένιωσε αδιαθεσία το βράδυ μετά τη δουλειά, σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του στο σπίτι. Η ασφάλεια λειτούργησε γρήγορα, καλώντας αμέσως μια ομάδα γιατρών. Μετά την παροχή βοήθειας, ο Πατρούσεφ μεταφέρθηκε στο σπίτι του σε σταθερή κατάσταση. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης επιβεβαίωσαν ότι η τοξική ουσία ήταν συνθετικό δηλητήριο» υποστηρίζουν.

Η αναφορά σημειώνει ο Πατρούσεφ «σώθηκε από την έγκαιρη ιατρική φροντίδα και, πιθανώς, από την όχι υψηλή συγκέντρωση της δηλητηριώδους ουσίας που εισήλθε στο σώμα του μέσω του δέρματος».

Ο Πούτιν ενημερώθηκε για την υποτιθέμενη επίθεση μόνο «όταν η ζωή του Πατρούσεφ βρισκόταν εκτός κινδύνου», ισχυρίζεται και τονίζει ότι «μένει να φανεί ποιος βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας, ποια είναι τα κίνητρα και πώς κατέστη δυνατό γενικά να οργανωθεί μια πραγματικά ολοκληρωμένη απόπειρα δολοφονίας σε έναν εκπρόσωπο της εξουσίας τόσο υψηλού επιπέδου».

Διαβάστε επίσης

Ρωσική «διπλωματία» με δηλητηριώδη μέσα

Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε σε «αποικία κρατουμένων» υψίστης ασφαλείας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας