14:28 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Αποπέμφθηκε o αρχισυντάκτης του Spiegel, υπεύθυνος για το fake news της «νεκρής Μαρίας» στον Έβρο

Αποπέμφθηκε o αρχισυντάκτης του Spiegel, υπεύθυνος για το fake news της «νεκρής Μαρίας» στον Έβρο

Αποπέμπεται ο αρχισυντάκτης του Der Spiegel, Στέφεν Κλούσμαν λόγω σειράς παραγόντων μεταξύ των οποίων και η υπόθεση με τα δημοσιεύματα της υποτιθέμενης «νεκρής Μαρίας» του Έβρου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), τη θέση του παίρνει ο Dirk Kurbjuweit. Ωστόσο, το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι «ο αγώνας για την εξουσία στο ειδησεογραφικό περιοδικό δεν τελειώνει εδώ». Να σημειωθεί πως το δημοσίευμα αποτελεί επιβεβαίωση φημών που είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα για την επικείμενη αποχώρησή του.

Η FAZ σημειώνει πως ο Κλούσμαν ήταν σε μια «διαρκή αντιπαράθεση» με έναν από τους τρεις μετόχους-κληρονόμους του ιδρυτή του περιοδικού. Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει πως είχε γίνει σαφές ότι ήθελαν να απαλλαγούν από τον Κλούσμαν.

Το δημοσίευμα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα δημοσιεύματα της υποτιθέμενης «νεκρής Μαρίας» στον Έβρο. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους παράγοντες της αποπομπής προτάσσεται η «αποτυχία με την ιστορία του κοριτσιού από τη Συρία, που φέρεται να πέθανε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρχε».

Το Spiegel παραδέχτηκε επίσημα τις λανθασμένες πληροφορίες για την υπόθεση των 38 προσφύγων στον Έβρο και τον «θάνατο της 5χρονης Μαρίας».

To Spiegel τελικά «κατέβασε» από την ηλεκτρονική του έκδοση τα τέσσερα δημοσιεύματα για την υπόθεση που υπέγραφαν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Χρηστίδης και Μαξιμίλιαν Ποπ και δέχτηκε τα πυρά μερίδας του γερμανικού Τύπου – μεταξύ άλλων, από «Bild», «Tagesspiegel» και «Focus».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς αν το θέμα της «μικρής Μαρίας» έκανε καλό ή κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «από πλευράς επικοινωνιακής διαχείρισης μάς έκανε κακό, επί της ουσίας δεν είχαμε άδικο».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας