0:49 Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Αποπλέει για την Ερυθρά Θάλασσα η Φρεγάτα Ψαρά

Αποπλέει για την Ερυθρά Θάλασσα η Φρεγάτα Ψαρά

Στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας καθότι η Φρεγάτα ΨΑΡΑ αποπλέει για την Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να πάρει μέρος στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ASPIDES, για την προστασία της ναυσιπλοΐας από τις επιθέσεις των τρομοκρατών Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων. Σύμφωνα με πληροφορίες  τον υπουργό συνοδεύει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει την Διοίκηση της επιχείρησης, με το Στρατηγείο της Λάρισας.

Το πλοίο ολοκλήρωσε πριν από μερικές ημέρες τις δοκιμές του νέου anti-drone συστήματος, που είναι διαφορετικό από το αντίστοιχο της ΥΔΡΑ, αφού το συγκεκριμένο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την ΕΑΒ. Ωστόσο, υπάρχουν οπλικά συστήματα που μεταφορτώθηκαν από το ένα πλοίο στο άλλο.

Όπως και με την φρεγάτα ΥΔΡΑ, έτσι και η ΨΑΡΑ αναμένεται να κάνει στάση για ανεφοδιασμό στην Σούδα κι από εκεί μέσω της διώρυγας του Σουέζ να μεταβεί στο λιμάνι του Τζιμπουτί, που ελέγχεται από τους Γάλλους, πριν την τελική ανάληψη του θαλάσσιου τομέα ευθύνης.

Εκτός απροόπτου, θα αναλάβει την ίδια θαλάσσια περιοχή επιτήρησης και συνοδείας εμπορικών πλοίων, στον κόλπο του Άντεν. Αυτά, ωστόσο, είναι επιχειρησιακά σχέδια που μεταβάλλονται επί του πεδίου, αναλόγως τις συνθήκες. Υπενθυμίζεται ότι την εν πλω διοίκηση της επιχείρησης ASPIDES έχει η Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ διαψεύδει για ακόμη μια φορά ότι….βυθίστηκε

Ερυθρά Θάλασσα: Αυξάνουν τις επιθέσεις οι Χούθι σε πλοία – Ανταπαντούν οι ΗΠΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας