11:02 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

"Απορρίψαμε νέες μειώσεις ύψους 8% έως 15% στις επικουρικές"

"Απορρίψαμε νέες μειώσεις ύψους 8% έως 15% στις επικουρικές"

«Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε έτοιμο το προσχέδιο υπουργικής απόφασης, το οποίο προέβλεπε νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις ύψους 8% έως και 15%», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, οι νέες μειώσεις επρόκειτο να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου του 2015, σε υλοποίηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που ισχύει για τα επικουρικά ταμεία και για τα ταμεία που δίνουν το εφάπαξ. Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι θα επανεξεταστεί και ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού των εφάπαξ.

Το Σάββατο o γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς δήλωσε στο Mega ότι κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης οι διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου παρουσίασαν τα προσχέδια υπουργικών αποφάσεων που ήδη είχαν ετοιμάσει για τις νέες περικοπές τόσο στις επικουρικές συντάξεις όσο και στις κύριες, σε εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου. Και τα δύο προσχέδια, που αφορούσαν σε μειώσεις συντάξεων από το 2015, απορρίφθηκαν.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας