1:24 Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Αποστρατεία...

Αποστρατεία...

Έχει ενδιαφέρον ότι έγινε ο κακός χαμός μεταξύ Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή για τη συμφωνία στο Ελσίνκι και θυμηθήκαμε αντιπολίτευση της δεκαετίας του ’90 και του 2000.

Ο Σημίτης είναι εν αποστρατεία, ενώ ο Κώστας Καραμανλής μετά από πολύ καιρό έκανε δημόσια τοποθέτηση. Είχε περάσει τόσος καιρός που πολλοί πίστευαν ότι θα αποσυρθεί και αυτός, δηλαδή, στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος. Τώρα φαίνεται «ζεστός» να συνεχίσει και να είναι και πιο «ενεργός» στα εθνικά θέματα.

Πάντως, το Κίνημα Αλλαγής στήριξε τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας: «Βασισμένη σε μια δημιουργική στρατηγική και διπλωματία, η Ευρωπαϊκή Σύνοδος του Ελσίνκι ήταν μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της Ελλάδας. Έβαλε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε ένα νέο πλαίσιο, ένα πλαίσιο ευρωπαϊκό. Πέτυχε την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Συνέδεσε την ευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Τουρκίας με τον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό της χώρας καθώς και με τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας». Εγώ περιμένω και ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης του Καραμανλή με τον Παπανδρέου, ο οποίος ήταν ο υπουργός Εξωτερικών στο Ελσίνκι.

Όπως δημοσιεύτηκε στη «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας