6:20 Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Αρχαίο νεκροταφείο 2.000 ετών εντόπισαν οι Βρετανοί ερευνητές που ψάχνουν για τον μικρό Μπεν

Αρχαίο νεκροταφείο 2.000 ετών εντόπισαν οι Βρετανοί ερευνητές που ψάχνουν για τον μικρό Μπεν

Αρχαίο νεκροταφείο, ηλικίας 1.500 – 2.000 ετών, έφεραν στην επιφάνεια οι Βρετανοί ερευνητές στην Κω, στο πλαίσιο των ανασκαφών που πραγματοποιούν για τον εντοπισμό στοιχείων που θα αποκαλύψουν το τι ακριβώς συνέβη στον μικρό Μπεν, η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και 25 χρόνια, από όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1991.

Αναλυτικότερα, οι Βρετανοί ερευνητές, στη διάρκεια των ανασκαφών τους στην περιοχή όπου εικάζεται ότι μπορεί να είχε θαφτεί το άτυχο αγοράκι, εντόπισαν 4 – 5 αρχαίους τάφους, οι οποίοι κάνουν πιο δύσκολες τις έρευνες, καθώς θα πρέπει να ζητηθεί ειδική άδεια από το ελληνικό κράτος, για να συνεχιστεί η ανασκαφή.

Πάντως, ο επικεφαλής των ερευνών Jon Cousins, επιμένει ότι οι έρευνες πρέπει να συνεχιστούν σε άλλα σημεία της έκτασης.

Το νεκροταφείο πιστεύεται ότι ανήκει στη ρωμαϊκή περίοδο και έχει ηλικία 1.500-2.000 ετών.

«Στοιχεία από τη δουλειά που κάναμε τόσα χρόνια μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Ενημερώσαμε την οικογένεια. Ενημερώσαμε την Αρχαιολογική Υπηρεσία στην Κω και μας είπαν να σταματήσουμε το σκάψιμο», ανέφερε σχετικά ο κ. Cousins.

«Μόλις ξεθάψαμε την κορυφή αυτού που βρήκαμε, καταλάβαμε τι είχαμε μπροστά μας, σταματήσαμε τις έρευνες και πλέον έχουν αναλάβει οι αρχαιολόγοι το σημείο», είπε ο κ. Cousins.

Πλέον οι ελπίδες των Βρετανών στρέφονται στους αρχαιολόγους, που πρέπει να αποφανθούν, αν το έδαφος στο συγκεκριμένο βάθος, θα μπορούσε να έχει «πειραχτεί», την περίοδο που εξαφανίστηκε ο Μπεν.

Σε ό,τι αφορά στις έρευνες, οι Βρετανοί εστίασαν σήμερα και σε ένα πηγάδι, το οποίο βρίσκεται στην επίμαχη έκταση, όπου είναι και το σπίτι των παππούδων του μικρού αγοριού, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει ανθρώπινο ίχνος μέσα σε αυτό.

Σημειώνεται τέλος ότι στο πλαίσιο των ερευνών, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης, κάτω από ένα δέντρο, που φυτεύτηκε στην συγκεκριμένη περιοχή μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί αν αυτά τα ίχνη αποσύνθεσης αφορούν σε ανθρώπινο ιστό, ενώ την απάντηση αναμένεται να δώσουν τα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Αγγλίας σε λίγες μέρες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας