17:28 Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Άρση ορισμένων κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν για να διευκολύνει την πρόσβαση στο internet

Άρση ορισμένων κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν για να διευκολύνει την πρόσβαση στο internet

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι αίρουν ορισμένες από τις εμπορικές κυρώσεις που είχαν επιβάλει στο Ιράν, ώστε οι τεχνολογικές εταιρείες να προσφέρουν πλατφόρμες και υπηρεσίες που θα επιτρέψουν στους Ιρανούς να αποκτήσουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Ο στόχος της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι να μπορέσουν οι εταιρείες “να παράσχουν στον ιρανικό λαό περισσότερες επιλογές και ασφαλείς υπηρεσίες”, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. “Οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα για να στηρίξουν την ελεύθερη κυκλοφορία της πληροφορίας και την πρόσβαση του ιρανικού λαού σε πληροφορίες”, πρόσθεσε.

Οι ιρανικές αρχές επέβαλαν δραστικούς περιορισμούς στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας μεταξύ άλλων την πρόσβαση στο Instagram και το WhatsApp, λόγω των διαδηλώσεων που προκάλεσε ο θάνατος της Μαχσά Αμινί, μιας νεαρής γυναίκας που συνελήφθη από την αστυνομία ηθών. Μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν τις ιρανικές αρχές ότι προσπαθούν να περιορίσουν τη δυνατότητα των διαδηλωτών να οργανώνονται και ότι θέλουν να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις “κεκλεισμένων των θυρών”.

Ο πολυεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ανέφερε την Δευτέρα ότι η εταιρεία SpaceX σκοπεύει να ζητήσει να εξαιρεθεί από τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης ώστε να προσφέρει στο Ιράν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω του συστήματος δορυφόρων Starlink.

Διαβάστε επίσης

ΟΗΕ: Ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων έθεσε ο Γκουτέρες στον Ιρανό πρόεδρο Ραϊσί

Ιράν: Δραματικές εξελίξεις – Ο στρατός απειλεί να βγει στους δρόμους – Βλέπει «ξένο δάκτυλο»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας