18:49 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

ΑΣΟΕΕ: Αυτός είναι ο καθηγητής που έπεσε θύμα επίθεσης- Η τοκογλυφία και η παιδεραστία

ΑΣΟΕΕ: Αυτός είναι ο καθηγητής που έπεσε θύμα επίθεσης- Η τοκογλυφία και η παιδεραστία

Νέα τροπή αποκτά η υπόθεση του ξυλοδαρμού του αναπληρωτή καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Αναστασίου Δράκου, που συνέβη νωρίτερα, όταν δέκα περίπου άτομα εισέβαλαν και τον κτύπησαν την ώρα του μαθήματος σε αμφιθέατρο της σχολής. Μάλιστα κάποιοι φοιτητές προσπάθησαν να τον προστατεύσουν με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση και αυτοί.

Ο αναπληρωτής καθηγητής επιμένει στις πρώτες του κουβέντες στους αστυνομικούς ότι η επίθεση που δέχτηκε στις 3.3ο περίπου το μεσημέρι δεν έγινε για άγνωστο λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής αναφέρεται σε αντιδικία με συναδέλφους αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα κίνητρα τους με αποτέλεσμα η αστυνομία αυτήν την ώρα να τους αναζητεί προκειμένου να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο πανεπιστημιακός μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο μετά τον ξυλοδαρμό του από ομάδα αγνώστων στο αμφιθέατρο Άλφα.καθηγητή

Η εφημερίδα ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ με δύο δημοσιεύματα της είχε αναφερθεί στις εκκρεμείς υποθέσεις που έχει με την δικαιοσύνη ο εν λόγω καθηγήτης.  Συγκεκριμένα στο ένα με τίτλο “Ο καθηγητής Πανεπιστημίου με κρατικές θέσεις, η τοκογλυφία και τα ανήλικα αγόρια” αναφέρει ότι

Σε υπόθεση ακόμη χειρότερη και από εκείνη του Δημήτρη Λιγνάδη τείνει να εξελιχθεί ένα οικονομικό-σεξουαλικό θρίλερ το οποίο εκτυλίσσεται στην ΑΣΟΕΕ. Πρωταγωνιστής είναι γνωστός καθηγητής, ο οποίος, κατά δήλωσή του, απολαμβάνει την κυβερνητική ασυλία και στο πρόσφατο παρελθόν κατείχε δύο κομβικές κρατικές θέσεις.

Το πλέον δυσώδες και αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι η ασυλία την οποία εξακολουθεί και απολαμβάνει από τις πρυτανικές Αρχές, παρά το γεγονός ότι σε λίγους μήνες αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της τοκογλυφίας, ενώ η Εισαγγελία τον ερευνά για αδικήματα που αφορούν γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, κακουργηματική απιστία και πολλά ακόμη! Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρο τον φάκελο της σκοτεινής υπόθεσης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιέχει τις συγκλονιστικές καταθέσεις τριών συναδέλφων του πανεπιστημιακού με συγκλονιστικές περιγραφές σχετικά με τα ανήλικα αγόρια τα οποία συνήθιζε να «ενοικιάζει» στη Ρουμανία, ενίοτε και στην Ελλάδα, αλλά και τις σχέσεις που διατεινόταν ότι έχει με τον καταδικασμένο για παιδεραστία Νίκο Γεωργιάδη καθώς και άλλα πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος!

Η αλληλουχία των γεγονότων καταδεικνύει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και επιβεβαιώνει το γνωστό ρητό που λέει «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις». Είναι ενδεικτικό ότι για τις ημέρες και τα έργα του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, καθώς και άλλα σκάνδαλα στην ΑΣΟΕΕ είναι ενήμερος τόσο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, όσο και η νυν υπουργός Νίκη Κεραμέως, καθώς και οι πρυτανικές Αρχές. Ενήμερος είναι, από την 1η Ιουλίου 2021, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας. Τους προαναφερόμενους ενημέρωσε πανεπιστημιακός καθηγητής, ο οποίος μόνον ως αντικυβερνητικός μπορεί να χαρακτηριστεί.

Καταθέσεις

Η υπόθεση του κ. καθηγητή εκκινεί από το 2018 όταν μηνύθηκε μαζί με άλλους από συνάδελφό του και πρώην συνεταίρο του σε εταιρεία για το αδίκημα της τοκογλυφίας, της εκβίασης κ.ά. Το 2019 ασκήθηκαν διώξεις, ενώ η υπόθεση για την τοκογλυφία (η οποία μετατράπηκε σε πλημμέλημα) αναμένεται να εκδικαστεί τους πρώτους μήνες του 2022.

Στο πλαίσιο, όμως, αυτής της υπόθεσης αναδείχθηκαν και άλλες πτυχές του χαρακτήρα του συγκεκριμένου καθηγητή, καθώς με υπόμνημα (στις 18.12.2020) προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε σεξουαλική επαφή του εν λόγω πανεπιστημιακού με ανήλικο αγόρι στη Ρουμανία.

Παράλληλα υπήρξαν και ακόμη δύο καταγγελίες γνωστών καθηγητών της ΑΣΟΕΕ, άσχετων με τον πρώτο καταγγέλλοντα, οι οποίοι επεσήμαναν ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πανεπιστημιακό μέσα στη Σχολή, εκείνος ανερυθρίαστα τους δήλωσε ότι του αρέσει να συνευρίσκεται ερωτικά με άντρες και κυρίως με ανήλικα αγοράκια! Έτσι λοιπόν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχημάτισε δικογραφία η οποία διερευνά κατά πόσον ο εν λόγω εκπαιδευτικός, με τις κρατικές θέσεις, εμπλέκεται σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ο φάκελος της δικογραφίας βρισκόταν στα χέρια του τέταρτου πταισματοδίκη Αθηνών, ο οποίος συνέλεξε μαρτυρίες, οι οποίες, στην πραγματικότητα, κόβουν την ανάσα!

 

Ρουμανία

Καταθέτοντας ο πρώην συνεργάτης του καθηγητή και συνάδελφός του αναφέρθηκε στο τι ακριβώς αντίκρισε τον Φεβρουάριο του 2016 όταν απρογραμμάτιστα επισκέφθηκε το γραφείο του Ομίλου τους στο Βουκουρέστι. «Ανοίγοντας την πόρτα στην αίθουσα πελατών ……………………………………………. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Ερευνάται και για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος ο καθηγητής με τα ανήλικα

Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης -και μάλιστα διευθυντικό- καταγγέλλεται γνωστός καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, ο οποίος παράλληλα ερευνάται και για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδεραστίας, όπως αποκάλυψε η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» την περασμένη Κυριακή.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Η μήνυση και οι καταγγελίες για ένταξή του σε εγκληματική οργάνωση


Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας, η ελληνική Δικαιοσύνη ήδη διερευνά μηνύσεις και καταγγελίες οι οποίες τον φέρουν αντιμέτωπο με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω πανεπιστημιακός ήδη κατηγορείται και αναμένεται να δικαστεί στις αρχές του 2022 για τοκογλυφία. Εντούτοις ακόμη και σήμερα παραμένει, περιέργως, στη θέση του, καθώς δεν έχει τεθεί σε καθεστώς αργίας, ενώ σημειώνεται ότι μέχρι το πρόσφατο παρελθόν απολάμβανε δύο κρατικές θέσεις: Μία στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μία στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου.

Μήνυση

Σε μήνυση η οποία κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2020 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από πρώην συνεταίρο του, ο εν λόγω καθηγητής καταγγέλλεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έχει διαπράξει τα κακουργήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δικόγραφο της μήνυσης, ο πανεπιστημιακός και ακόμη δύο φυσικά πρόσωπα διέπραξαν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ύψους (τουλάχιστον) 5.000.000 ευρώ μέσω «προσχηματικής και απατηλής» αλλαγής ιδιοκτήτη μιας εταιρείας με έδρα τις Παρθένες Νήσους. «Η πράξη αυτή τελέστηκε με την καθοδήγηση του καθηγητή την περίοδο 2008-2019» αναφέρει και συνεχίζει ότι «οι ανωτέρω πιθανώς διέπραξαν φοροδιαφυγή από απόκρυψη παράνομων τόκων ύψους 4.609.691 ευρώ κατά την περίοδο 2008-2016. Συγκεκριμένα την περίοδο 2007-2013 η Μ.Κ. δάνεισε το ποσό των 6.616.314 ευρώ στο πρόσωπό μου και εταιρείες. Την περίοδο 2008-2016 έλαβε ως τόκους το ποσό των 4.609.691 ευρώ που αναλύεται σε 2.084.183 ευρώ σε μετρητά και 2.525.508 ευρώ μέσω του καθηγητή τραπεζικά, και υπέγραψε το 2016 τοκογλυφικές συμβάσεις για 14.330.175 ευρώ για τις οποίες είναι υπόδικη.

Η Κ. και ο καθηγητής ζητούσαν τα ποσά τα οποία πληρώνονταν τραπεζικά να διοχετεύονται μέσω των τραπεζικών λογαριασμών του καθηγητή. Η πρόφαση με την οποία είχαν απαιτήσει αυτόν τον τρόπο πληρωμής ήταν ότι η Κ. είχε διάφορα κληρονομικά και οικογενειακά θέματα και ο καθηγητής χειριζόταν τις υποθέσεις της, όπως με είχαν πείσει αμφότεροι. Ο πραγματικός όμως λόγος ήταν πως η Κ. διώκεται από τις Αρχές των ΗΠΑ και ήθελε να αποκρύψει τα ποσά αυτά από οποιονδήποτε έλεγχο…». Για τις συγκεκριμένες καταγγελίες διενεργείται ακόμη προκαταρκτική εξέταση, τη στιγμή που ο μηνυτής ζητεί να συσχετισθούν με την υπόθεση της τοκογλυφίας, η οποία οδεύει προς το ακροατήριο.

Έρευνα

Την ίδια στιγμή στα χέρια των εισαγγελικών Αρχών βρίσκεται ακόμη ένας φάκελος ο οποίος έχει ιδιαίτερη ποινική και ηθική βαρύτητα, καθώς φέρει τον συγκεκριμένο καθηγητή ως μέλος κυκλώματος παιδεραστίας. Όπως αποκάλυψε η «Μ» στο προηγούμενο φύλλο, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας έχουν δοθεί μαρτυρικές καταθέσεις από συναδέλφους του οι οποίες σοκάρουν. Δύο εξ αυτών ανέφεραν ότι το 2017 κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στη Σχολή, ο εν λόγω πανεπιστημιακός ανερυθρίαστα εξήρε τις καλές σχέσεις που έχει με τον καταδικασμένο για παρεμφερές αδίκημα Νίκο Γεωργιάδη και στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, ενώ στη συνέχεια τους αποκάλυψε ότι αρέσκεται στο να «ενοικιάζει» ανήλικους ερωτικούς παρτενέρ, διαμαρτυρόμενος παράλληλα για τον λόγο ότι οι συγκεκριμένες «υπηρεσίες» είναι πιο φθηνές στη Ρουμανία σε σχέση με την Ελλάδα!

Σε ό,τι αφορά τον τρίτο μάρτυρα κατέθεσε τι ακριβώς φέρεται να αντίκρισε τον Φεβρουάριο του 2016 όταν απρογραμμάτιστα επισκέφθηκε το γραφείο του Ομίλου τους στο Βουκουρέστι. «Ανοίγοντας την πόρτα στην αίθουσα πελατών αιφνιδιάστηκα βλέποντάς τον γυμνό, σκυμμένο προς τα εμπρός, φορώντας μαύρο γυναικείο καλσόν, το οποίο ήταν τελείως κατεβασμένο. Πίσω του βρισκόταν νεαρός αλλοδαπός τελείως γυμνός, ο οποίος συνουσιαζόταν μαζί του. Ο καθηγητής ήταν σκυμμένος στο τραπέζι συνεδριάσεων, όπου ήταν ξαπλωμένο ένα νεαρό στην ηλικία αγόρι περίπου 14 ετών και εκείνος εκτελούσε πεολειχία σε αυτόν ενώ τον διακόρευε με τα δάχτυλά του…» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Παραμένει αλώβητος!

Γιατί παραμένει στη θέση του ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου παρά τη σωρεία των κατηγοριών που τον βαραίνουν και αποκάλυψε με πρωτοσέλιδό της η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» την περασμένη εβδομάδα;

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση; Γιατί δεν έχει τεθεί σε αργία παρότι κατηγορούμενος για το αδίκημα της τοκογλυφίας και ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή του σε υπόθεση ανηλίκων; Ποια είναι τα αντανακλαστικά του αρμόδιου υπουργείου από τη στιγμή που για τις ημέρες και τα έργα του είναι ενήμερος τόσο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, όσο και η νυν υπουργός Νίκη Κεραμέως, καθώς και οι πρυτανικές Αρχές; Απευθύναμε συγκεκριμένα ερωτήματα τόσο στο αρμόδιο υπουργείο όσο και στην πρυτανεία του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Από το γραφείο του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη μας ζήτησαν να στείλουμε email με συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως και κάναμε. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν λάβαμε απάντηση.

Απευθυνθήκαμε και στο υπουργείο Παιδείας. Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, δήλωσε αναρμόδιος και μας παρέπεμψε στον γενικό γραμματέα, Αποστόλη Δημητρόπουλο. Από την πλευρά του ο κ. Δημητρόπουλος μας ζήτησε να του στείλουμε το δημοσίευμα καθώς αγνοούσε, όπως είπε, πού βρίσκεται η υπόθεση. Ο ίδιος μας ανέφερε ότι υπέβαλε ερώτημα για το θέμα αυτό και επιφυλάχθηκε να μας απαντήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

καθηγητής

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΣΟΟΕ: Επίθεση στον καθηγητή ο οποίος ελέγχεται για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδεραστίας

Έντονες αντιδράσεις καθηγητών και φοιτητών για την εγκύκλιο Κεραμέως

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας