21:58 Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

ΑΣΟΕΕ: Το κατηγορητήριο για τοκογλυφία σε βάρος του Αν. Δράκου (ντοκουμέντο)

ΑΣΟΕΕ: Το κατηγορητήριο για τοκογλυφία σε βάρος του Αν. Δράκου (ντοκουμέντο)

Επίθεση μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο δέχτηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αναστάσιος Δράκος, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό. Όπως αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr η συγκεκριμένη επίθεση για την οποία ήδη διατάχθηκε έρευνα από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, σημειώθηκε λίγα 24ωρα πριν ο καθηγητής της ΑΣΟΟΕ, κ. Δράκος, καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατηγορούμενος μαζί με μια κουμπάρα του για το αδίκημα της τοκογλυφίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ  

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή μας ο Δράκος μαζί με την συγκατηγορούμενή του από το 2015 μέχρι και το 2019 “αφαίμαξαν” οικονομικά έναν πρώην συνεργάτη του, επίσης καθηγητή, στον οποίο δάνεισαν διάφορα ποσά προκειμένου να “ανασάνει” οικονομικά ζητώντας και λαμβάνοντας υπέρογκο επιτόκιο το οποίο ανήλθε ακόμη και στο 70%!

Συγκεκριμένα, κατά το κατηγορητήριο πάντα, ο Αναστάσιος Δράκος και η συγκατηγορούμενη του εκμεταλλεύτηκαν την οικονομική αδυναμία του Παναγιώτη Διαμαντη, πρώην συνεταίρου του Δράκου, στον οποίο αρχικά (από το τέλος Δεκεμβρίου 2007 μέχρι και τις αρχές του 2013) δάνεισαν 6.624.922 ευρώ λαμβάνοντας τόκο 4.609.183 ευρώ, δηλαδλγ επιτόκιο ύψους 70%!

Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2016, υπέγραψαν με τον μηνυτή νέες συμβάσεις ύψους 14.330.176 ευρώ για τα “αρχικά δάνεια των 6.624.922 ευρώ, απαιτώντας κατά αυτόν τον τρόπο 7.705.254 ευρώ επιπλέον τόκους τριετίας με ετήσιο επιτόκιο 38,76%”, ενώ τον Ιούλιο του 2016 έλαβαν ως επιπλέον τόκους το ποσό των 912.109 ευρώ.

Δηλαδή, συνολικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο καθηγητής της ΑΣΟΟΕ και η κουμπάρα του για αρχικό δάνειο ύψους 6.624.922 ευρώ απαίτησαν παράνομους τόκους ύψους 12.314.437 ευρώ εκ των οποίων έλαβαν τελικά 5.521.292 ευρώ “ήτοι επιτόκιο κατά πολύ υπερβαίνον του ανώτατου επιτρεπτού εξωτραπεζικού από την Τράπεζα της Ελλάδος που για το έτος 2016 είχε οριστεί σε 5,25%”.

Μάλιστα ο Αναστάσιος Δράκος φέρεται να εμφάνισε την κουμπάρα του ως φερέγγυο πρόσωπο με τεράστια οικονομική επιφάνεια, η οποία μπορούσε να δανείσει εντόκως οποιοδήποτε ποσό επιθυμούσε ο μηνυτής για την ανακεφαλαιοποίηση των εταιρειών του και τη συνέχιση των επενδυτικών του έργων “πλην όμως απαιτώντας εκβιαστικά, με τη συνδρομή και άλλων προσώπων ζήτησαν υπέρογκα επιτόκια “με διαρκείς απειλές και συστηματική οικονομική αφαίμαξη του μηνυτή από το 2007 μέχρι και το 2019”.

Μάλιστα ο Παναγιώτης Διαμαντης τον οποίο φωτογράφισε ως έναν εκ των ηθικών αυτουργών για την επίθεση την οποία δέχτηκε ο Δράκος άφησε ερωτηματικά σχετικά με την χρονική στιγμή που συνέβη το επεισόδιο, ενώ αναμένεται να καταθέσει μήνυση για τους υπαινιγμούς του πρώην συνεργάτη του.

Ανήλικα 

Το πλέον δυσώδες και αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι η ασυλία την οποία εξακολουθεί και απολαμβάνει από τις πρυτανικές Αρχές, παρά το γεγονός ότι σε λίγους μήνες αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της τοκογλυφίας, ενώ η εισαγγελία τον ερευνά για αδικήματα που αφορούν γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, κακουργηματική απιστία και πολλά ακόμη! Η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» είχε αποκαλύψει ολόκληρο τον φάκελο της σκοτεινής υπόθεσης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιέχει τις συγκλονιστικές καταθέσεις τριών συναδέλφων του πανεπιστημιακού με συγκλονιστικές περιγραφές σχετικά με τα ανήλικα αγόρια τα οποία συνήθιζε να «ενοικιάζει» στη Ρουμανία, ενίοτε και στην Ελλάδα, αλλά και τις σχέσεις που διατεινόταν ότι έχει με τον καταδικασμένο για παιδεραστία Νίκο Γεωργιάδη καθώς και άλλα πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος!

Η αλληλουχία των γεγονότων καταδεικνύει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και επιβεβαιώνει το γνωστό ρητό που λέει «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις». Είναι ενδεικτικό ότι για τις ημέρες και τα έργα του………………………………………..

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας