8:43 Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Αστεροειδής κατευθύνεται προς την γη μία ημέρα πριν τις αμερικανικές εκλογές

Αστεροειδής κατευθύνεται προς την γη μία ημέρα πριν τις αμερικανικές εκλογές

Ένας αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη μία ημέρα πριν από την ημέρα των αμερικανικών εκλογών, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραλείψει να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στον πλανήτη μας, πόσο μάλλον να τον  θέσει σε κίνδυνο.

Νίκος Βασιλειάδης

Ο ενθουσιασμός έχει αυξηθεί σε σχέση με το αντικείμενο που είναι γνωστό ως 2018VP1 τις τελευταίες ημέρες. Ο αστεροειδής θα περάσει στις 2 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Αυτό  το φαινόμενο δημιουργεί σε πολλούς δεισιδαίμονες και προληπτικούς Αμερικανούς τον φόβο πως θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι από τον ουρανό για τις εξελίξεις που θα λάβουν χώρα την εβδομάδα εκείνη. Όμως το αντικείμενο από το μακρινό διάστημα  ακόμη και αν παρεκκλίνει της προκαθορισμένης πορείας του είναι  σχεδόν σίγουρο πως θα διαλυθεί στην ατμόσφαιρα πριν φτάσει στην γη.

Το ενδιαφέρον για τον αστεροειδή αυξήθηκε από μια δημοσίευση από τον Neil deGrasse Tyson, ο οποίος μοιράστηκε την είδηση της έλευσής του στο Instagram και στο Twitter σημειώνοντας πως  ο αστεροειδής 2018VP1, ένας διαστημικός βράχος σε μέγεθος ψυγείου, και μας πλησιάζει με πάνω από από 40.000 χλμ / ώρα και θα φτάσει στην γη στις 2 Νοεμβρίου μία ημέρα πριν τις προεδρικές εκλογές.

Σημειώνει μάλιστα σκωπτικά ο Neil deGrasse πως “δεν είναι αρκετά μεγάλο για να προκαλέσει βλάβη. Αν λοιπόν ο Κόσμος τελειώσει το 2020, δεν θα είναι λάθος του Σύμπαντος”.

Σημειωτέον πως ένας αστεροειδής που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «δυνητικά επικίνδυνος» από τη Nasa, πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος, τουλάχιστον 140 μέτρα σε διάμετρο. Η Nasa ήδη γνωρίζει και παρακολουθεί  περισσότερα από 2.000 από αυτά τα αντικείμενα, οπότε υπάρχουν πολλοί πιο μεγάλοι και επικίνδυνοι αστεροειδείς και κομήτες που πρέπει να μας  ανησυχούν.

Διαβάστε επίσης 

Βανδαλισμοί και σατανισμός σε Μουσεία του Βερολίνου. Πρώην σεφ στη Γερμανία κατηγορεί την Μέρκελ για ανθρώπινες θυσίες

O Τραμπ σηκώθηκε και έφυγε από τηλεοπτική συνέντευξη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας