3:14 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ασθενής σεισμός στα Τρίκαλα

Ασθενής σεισμός στα Τρίκαλα

Σεισμός: Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:05 την Παρασκευή, με επίκεντρο περίπου τέσσερα χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά των Τρικάλων.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε στις 22:05 και είχε ένταση 3,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Σεισμός Αλβανία: Ο Ράμα παρασημοφόρησε την ελληνική ΕΜΑΚ

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε μια νέα προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ξένων χωρών για οικονομική συμπαράσταση με στόχο την επούλωση των ζημιών από το φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου, κάλεσε σε συνάντηση, για δεύτερη φορά εντός δέκα ημερών, το διπλωματικό σώμα διαπιστευμένο στα Τίρανα.

Αυτή τη φορά για να παρασημοφορήσει με το πρωθυπουργικό Χρυσό Μετάλλιο για Επαγγελματική Καταξίωση τα σωστικά συνεργεία που έλαβαν μέρος για τη διάσωση των εγκλωβισμένων στα ερείπια των κτιρίων από τον σεισμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα, Σοφία Φιλιππίδου, παραλαμβάνοντας το μετάλλιο για την ελληνική αποστολή ΕΜΑΚ, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι η Αλβανία θα ξεπεράσει σύντομα τις συνέπειας του σεισμού.

Επίσης, μετά την ανακοίνωση του Αλβανού πρωθυπουργού σημειώνεται ότι από την Τετάρτη δεν υπάρχουν πλέον άστεγοι σε μαζικούς καταυλισμούς, ενώ την Παρασκευή αναχωρούν από την Αλβανία και τα δύο ελληνικά στρατιωτικά μαγειρεία, τα οποία επί δέκα ημέρες προσέφερναν 300 μερίδες φαγητού ανά γεύμα σε σεισμόπληκτους πρώτα στο Δυρράχιο και μετά στη Μάνζα, λίγο έξω από τα Τίρανα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας