6:02 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αθ. Εξαδάκτυλος: Αποποιούμαι την ασυλία έως ότου δοθεί σε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία

Αθ. Εξαδάκτυλος: Αποποιούμαι την ασυλία έως ότου δοθεί σε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία

Αποποιείται ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ως μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, τα προνόμια που του παρέχει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και προβλέπει το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, όπως αναφέρει «μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία και δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία».

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι από τον Μάρτιο 2020 ο ΠΙΣ είχε ζητήσει να υπάρξει η συγκεκριμένη δίκαιη ρύθμιση για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες και πολεμικές συνθήκες με τον κορονοϊό και μπορεί να αντιμετωπίσουν νομικά ζητήματα, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο είχε δει με κατανόηση ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Η ρύθμιση είναι απολύτως λογική και αναγκαία, γι’ αυτό εξάλλου ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου όπως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιταλία κ.α. Πρέπει ωστόσο να προηγηθούν οι γιατροί και νοσηλευτές όλης της χώρας που δίνουν τη μάχη», καταλήγει.

Την ίδια άποψη εκφράζει και ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ, Γιώργος Ελευθερίου. Καλεί το υπουργείο Υγείας να προτάξει την άμεση νομοθέτηση ασυλίας για όλους τους ιατρούς και νοσηλευτές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο αναχαίτισης της πανδημίας «για λόγους ηθικής τάξεως, ισονομίας και αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς, υπό συνθήκες πολεμικής εκστρατείας». Ο κ. Ελευθερίου προσθέτει ότι «παρά το γεγονός ότι είναι λογικό να αποποινικοποιείται η έκφραση επιστημονικής άποψης, θεωρώ άτοπο να προτάσσεται το ακαταδίωκτο της επιτροπής λοιμωξιολόγων και την ίδια ώρα να αφήνει ακάλυπτο το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ήδη δεκάδες δικαστικές ενέργειες εναντίον ιατρών βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα».

Διαβάστε επίσης 

Δ. Σαρηγιάννης: “Πρόωρο το άνοιγμα της εστίασης – Θα επιβραδύνει την πορεία αποκλιμάκωσης”

Κορωνοϊός: Παραμένει στην κορυφή των κρουσμάτων ο νομός Ιωαννίνων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας