13:50 Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αθ. Τσακρής: Δεν αποκλείεται σκληρότερο lockdown τον Ιανουάριο λόγω έκρηξης του κορωνοϊού

Αθ. Τσακρής: Δεν αποκλείεται σκληρότερο lockdown τον Ιανουάριο λόγω έκρηξης του κορωνοϊού

Για το ενδεχόμενο ενός νέου και σκληρότερου lockdown τον Ιανουάριο μίλησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης  ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε τον επόμενο μήνα αναμένεται μεγαλύτερη έκρηξη του ιού.

Συγκεκριμένα είπε στον ΣΚΑΪ ο κος. Τσακρής: «Μπαίνουμε σε έναν δύσκολο μήνα. Μπορεί να έχουμε το εμβόλιο που σίγουρα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της επιδημίας, όμως τον Ιανουάριο περιμένουμε μεγαλύτερη έκρηξη του ιού, με αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος. Δεν αποκλείεται να είναι χειρότερο από ό,τι βιώσαμε τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό και η Ευρώπη προετοιμάζεται ώστε να προλάβει τα χειρότερα. Έχει να κάνει και με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τον συγχρωτισμό τις ημέρες των εορτών. Έτσι, ενδέχεται παράταση του υπάρχοντος lockdown και τον Ιανουάριο ή ακόμα σκληρότερο, τύπου Μαρτίου».

Αναφερόμενος στις κόκκινες περιοχές της Δυτικής Αττικής, δήλωσε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα συντείνουν προς την επιβολή σκληρότερων μέτρων ώστε «να προλάβουμε αυτό που συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα που είδαμε από νομό σε νομό να επεκτείνεται η επιδημία πολύ γρήγορα. Κι εκεί υπήρχαν κάποιες αποστάσεις, ενώ εδώ δεν υπάρχουν πραγματικά όρια από δήμο σε δήμο». Συμπλήρωσε δε ότι αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε ορισμένους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Κοζάνη.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, αποδίδεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά εργοστάσια και εργάτες που μετακινούνται μαζί καθιστώντας δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα.

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Προς εξέταση το μέτρο τοπικού lockdown – Ποιοι νομοί βρίσκονται στο επίκεντρο

Η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τους νεκρούς της πανδημίας

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας