More

  Aθανασίου: Οι ελέγκτριες, ο Βγενόπουλος και η Τουλουπάκη

  Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μεταξύ άλλων, είχε μπει στο στόχαστρο του Παπαγγελόπουλου! Συγκλονιστικά στοιχεία προκύπτουν από την κατάθεση του πρώην Οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Στη διάθεση του eReportaz βρίσκεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η πολύωρη κατάθεση που ουσιαστικά στέλνει στο ειδικό δικαστήριο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

  Τα όσα καταγράφονται και αποκαλύπτονται στην “MΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας, προκαλούν σοκ. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η εκτελεστική και δικαστική εξουσία της χώρας να καθαρίσει την Κόπρο του Αυγεία. Είναι χρέος προς τη Δημοκρατία να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη και κυρίως να επέλθει η αυτοκάθαρση. Όπως είχαμε αποκαλύψει ο Βγενόπουλος είχε να αντιμετωπίσει ένα σκόπελο. Εκτός από τον Παπαγγελόπουλο και την Βασιλική Θάνου την οποία είχε μηνύσει. Η μήνυση ανατέθηκε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση με την υπόθεση τελικά να την αναλαμβάνει η Άννα Ζαϊρη, νυν επικεφαλής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος η οποία και την αρχειοθέτησε. Στο μεταξύ ο Βγενόπουλος πέθανε.

  Στην κατάθεσή του λοιπόν ο Παναγιώτης Αθανασίου αναφέρεται στις αφόρητες πιέσεις που δεχόταν από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προκειμένου να ολοκληρωθεί, τάχιστα, ο φορολογικός έλεγχος για τον Ανδρέα Βγενόπουλο. O Bγενόπουλος ειχε μπει, σύμφωνα με την κατάθεση, στο στόχαστρο του ελεγχόμενου πρώην υπουργού. Είναι η ίδια χρονική συγκυρία κατά την οποία ο Βγενόπουλος είχε μπει στο στόχαστρο συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης!

  Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός αποκάλυψε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τον απείλησε, μεταξύ άλλων, ότι “θα βγει στα κανάλια και θα πει πως οι ελεγκτές τα παίρνουν”, εάν δεν ολοκληρωθεί ο έλεγχος γρήγορα! Και ότι λίγα χρόνια αργότερα, το 2017, οι ίδιοι ελεγκτές τους οποίους απειλούσε ο κ. Παπαγγελόπουλος αποσπάστηκαν στο γραφείο της Ελένης Τουλουπάκη!

  Διαβάστε την κατάθεση Αθανασίου: ” Θυμάστε τότε που είχε γίνει η κόντρα με τον κ. Βγενόπουλο, με την Τσατάνη, με συζητήσεις που είχαν γίνει στη Βουλή κ.λπ. Εμείς την ερευνούσαμε την υπόθεση φορολογικά. Οι πιέσεις τότε -εννοώ για να τελειώσει ο έλεγχος στον Βγενόπουλο- σας πληροφορώ ότι ήταν αφόρητες. Έφτασε, δηλαδή, στο σημείο να μου λέει: «Αν δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος που διενεργείται, θα βγω στα κανάλια και θα καταγγείλω ότι οι ελέγκτριες που έκαναν τον έλεγχο, τα έχουν αρπάξει».

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Παπαγγελόπουλος το είπε αυτό.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Μάρτυς): Ναι. Τα έχουν αρπάξει από τον Βγενόπουλο.

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πείτε το πάλι να το ευχαριστηθούμε.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Μάρτυς): Εντάξει, αυτά είναι σχόλια δικά σας. Εγώ δεν το ευχαριστιέμαι καθόλου που έρχομαι να μιλήσω…

  (Θόρυβος στην Αίθουσα)

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ηρεμήστε, κύριοι συνάδελφοι.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Μάρτυς): Σας πληροφορώ ότι είναι πάρα πολύ δυσάρεστη η θέση μου γι’ αυτό που κάνω και ιδιαίτερα ψυχοφθόρα για μένα, όταν έρχομαι για έναν φίλο μου παλιά να πω αυτά τα πράγματα τα οποία θεωρώ ότι είναι παρεμβάσεις.

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορείτε να το επαναλάβετε;

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί το χάσαμε.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Μάρτυς): Σας είπα ότι όταν ερευνούσαμε την υπόθεση του Βγενόπουλου, οι πιέσεις που δεχόμουν από τον κ. Παπαγγελόπουλο ήταν αφόρητες και έφτασε στο σημείο να απειλεί μέσω εμού, αν δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος: Πες σε αυτές που τον κάνουν ότι θα βγω στα κανάλια και θα πω ότι τα έχουν αρπάξει από τον Βγενόπουλο. Του είπα: Τι λες μωρέ τώρα; Αυτό είναι εντελώς ανυπόστατο. Τι πράγματα είναι αυτά που λες; Του είπα: Έχεις αποδεικτικά στοιχεία στη διάθεσή σου τα οποία βεβαιώνουν ότι τα έχουν αρπάξει; Μου είπε: Δεν έχω, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα έχουν αρπάξει. Τώρα, από πού ήταν σίγουρος, πού να ξέρω εγώ!

  Και για να αντιληφθείτε πόσο πρόχειρη, πόσο αυθαίρετη και ανυπόστατη ήταν αυτή η καταγγελία, ένα πράγμα μόνο θα σας αναφέρω: Τις ελέγκτριες αυτές που κατηγορούσε ότι τα άρπαξαν, το καλοκαίρι του 2017 ποιος της πήρε; Η κ. Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς που είχε γίνει στο μεταξύ από τον Απρίλιο. Δηλαδή ήταν τόσο αναξιόπιστες, κατά την άποψη του κ. Παπαγγελόπουλου, αλλά μετά έγιναν τόσο αξιόπιστες και της πήρε εκεί η κ. Τουλουπάκη!

  Το λέω αυτό για να δείτε πόσο εύκολα πέταγε πράγματα τα οποία δεν ίσχυαν. Να πιέσω εγώ τις ελέγκτριες και να τους πω ότι «θα σας βγάλει στα κανάλια»; Φυσικά δεν είπα τίποτα. Εννοείται. Έκαναν τη δουλειά τους. Αν είναι δυνατόν!

  *Διαβάστε ολόκληρη την κατάθεση Αθανασίου στην “ΜΠΑΜ” που κυκλοφορεί στα περίπτερα. 

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Κορωνοϊός – Βρετανία: Πέθανε 13χρονος που ήταν θετικός στον ιό

  Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση θανάτου 13χρονου αγοριού που πέθανε, ενώ είχε διαγνωστεί πριν από λίγο καιρό θετικός στον κορωνοϊό. «Δυστυχώς, ένα 13χρονο...

  Ο υιός Χατζηπατέρας και η “εγκληματική” συμπεριφορά του

  Ο Χατζηπατέρας, ο κορωνοϊός και η "εγκληματική" συμπεριφορά του γόνου της εφοπλιστικής οικογένειας! Σε συναγερμό βρίσκονται νησιά του Αιγαίου όπως επίσης και οι επιβάτες...

  Γ. Πρίντεζης: Γενναιόδωρη προσφορά προς το νοσοκομείο του νησιού του

  Ο Γιώργος Πρίντεζης έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο, βοηθώντας έμπρακτα στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο άσος του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης δώρισε δυο...

  Α.Α.Δ.Ε.: Μέτρα για αποφυγή συνωστισμού σε τράπεζες και εφορίες

  Στα μέτρα που έχει λάβει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες για την πληρωμή φορολογικών...

  ΝΔ-Fake News: «Απίστευτο: Επίδομα έως € 3000 στους υπαλλήλους της Ε.Ρ.Τ.»

  Επίδομα έως € 3000 στους υπαλλήλους της Ε.Ρ.Τ.» Αυτή ήταν η είδηση που έκανε χθες τον γύρω του διαδικτύου και των social media.  Κάτι...