Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025

Αθωώθηκε για τις κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στο facebook, το δικαστήριο έκρινε πως είναι αθώος τον περασμένο Μάιο, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να το ανακοινώσει σήμερα, καθώς έλαβε στα χέρια του την καθαρογραμμένη απόφαση.

«Το δικαστήριο ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ με κήρυξε αθώο. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη», γράφει και εξηγεί πως το δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του πως κατείχε το συγκεκριμένο υλικό μόνο στο πλαίσιο έρευνας για τη συγγραφή βιβλίων.

«Εν συντομία, το δικαστήριο αναγνωρίζει όχι μόνο την πορεία και τη συνέπεια στη δουλειά μου, αλλά κυρίως τις προθέσεις και την παιδαγωγική/κοινωνική προσφορά στους έφηβους και νέους μέσω του έργου μου», αναφέρει επίσης στην ανάρτησή του.

Το φθινόπωρο του 2022, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είχε παραπεμφθεί για παιδική πορνογραφία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε αντίστοιχο υλικό.

Ο ίδιος μάλιστα, προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στις φυλακές Τριπόλεως, ενώ ο ίδιος εξαρχής επέμενε ότι είχε το υλικό για λόγους έρευνας για επόμενο βιβλίο.

«Η αλήθεια αποδείχτηκε πως ήταν τελικά όλα αυτά που ισχυριζόμουν εξαρχής χωρίς να αλλάξω τελεία, όλα αυτά που γνώρισαν τη σχεδόν καθολική δυσπιστία, όλα αυτά που φώναζα χωρίς να ακούει κανείς», συνεχίζει στην ανάρτησή του ο Βασίλης Παπαθεοδώρου και συνεχίζει σε προσωπικό ύφος για όσα πέρασε, τα οποία χαρακτηρίζει «πραγματικό Γολγοθά», τον οποίον ανέβηκε και κατέβηκε σχεδόν μόνος: «Είδα αμέτρητες πλάτες γυρισμένες κι ελάχιστα πρόσωπα να με κοιτούν. Δέχτηκα έναν πρωτοφανή δημόσιο λιθοβολισμό και έπεσα.

Κι ενώ ήμουν πεσμένος συνέχιζαν να με διασύρουν και να με ποδοπατούν. Για μέρες, με αμείωτη ένταση. Έτσι απλά, επειδή το είπαν σάιτς, ΜΜΕ, ο ένας με τον άλλον. Χωρίς να ξέρουν. Ο πόνος ήταν τεράστιος και το προσωπικό κόστος επίσης. Όμως ξανασηκώθηκα. Λαβωμένος, αλλά ξανασηκώθηκα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θάνατος εξωτερικού φρουρού στην Κατερίνη: Αποκλείεται το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας

Τραγωδία στη Βέροια: Νεκρός 65χρονος – Καρφώθηκε με το όχημά του σε τσιμεντένια περίφραξη

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ