11:18 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Aθωώθηκε ο παιδίατρος στην Ηλεία που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

Aθωώθηκε ο παιδίατρος στην Ηλεία που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε παιδίατρος από την Πάτρα, ο οποίος κατηγορήθηκε από την πρώην σύζυγό του για ασέλγεια σε βάρος του μωρού τους. Ο παιδίατρος δικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ηλείας και υπέρ της αθώωσης του γιατρού τάχθηκαν τόσο οι τακτικοί δικαστές, όσο και οι ένορκοι.

Ύστερα από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 10 μήνες, το ΜΟΔ Ηλείας, αφού εξέτασε προσεκτικά όλους τους μάρτυρες, τις ιατρικές γνωματεύσεις ψυχιάτρων και όλα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, αθώωσε τον πατέρα, από την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού του, όταν ήταν ακόμη βρέφος, βάζοντας οριστικά τέλος στην έξι ετών περιπέτεια του παιδιάτρου.

Σε δηλώσεις τους στο ilialive.gr, οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης του παιδιάτρου, εξέφρασαν την ηθική ικανοποίηση του πελάτη τους, τόνισαν ότι υπήρξε εξ’ αρχής μεθόδευση από την πλευρά της μητέρας που δεν κατάφερε να παραπλανήσει το δικαστήριο και ότι πρωταρχικό μέλημα του πελάτη τους, είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας με το παιδί του.

«Το μεγάλο θύμα της ιστορίας είναι το παιδί»

«Από την αρχή ισχυριζόμασταν ότι πρόκειται περί μιας άδικης κατηγορίας η οποία είχε απευθυνθεί από την μητέρα κατά του πατέρα όταν ξεκίνησε η διαδικασία του διαζυγίου. Από την αρχή είχαμε υποστηρίξει ότι όλο αυτό ήταν μια μεθόδευση που σκοπό είχε να αποκόψει τον πατέρα από την επικοινωνία του με το παιδί, και να του προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ηθική, προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική βλάβη. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ο πατέρας είναι παιδίατρος σε μια μεγάλη μεν, αλλά επαρχιακή πόλη όπου αυτού του είδους οι κατηγορίες και ισχυρισμοί διαδίδονται ταχύτατα.

Το δικαστήριο πανηγυρικά, ομόφωνα, εναρμονίστηκε και με την πρόταση του εισαγγελέα και έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε διαπράξει αυτό το αδίκημα. Επανέρχεται στην κοινωνία, χωρίς κανένα στίγμα, παρότι θεωρώ ότι κανείς στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είχε διαπράξει σε βάρος του παιδιού του τις πράξεις που του αποδόθηκαν τόσο άδικα από την μητέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες διακρίσεις για το Ε.Κ.Π.Α.: Το πιο βελτιωμένο Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη για τα έτη 2024-2025 και στην 6η θέση παγκοσμίως στην «Ποιοτική Εκπαίδευση»

Αλέξης Κούγιας για Λαζόπουλο: Μετά την ηθική μου εξόντωση επί πολλά χρόνια, έχει και το θράσος να κάνει μηνύσεις εναντίον μου

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας