More

  Αυτό είναι το αεροπλανοφόρο – μαμούθ που κατασκευάζει η Κίνα – ΦΩΤΟ

  Οι εικόνες του Απριλίου, που παραδόθηκαν στο Reuters από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) της Ουάσιγκτον, αποκαλύπτουν μια αξιοπρόσεχτη πρόσφατη δραστηριότητα των Κινέζων στα ναυπηγία Jiangnan κοντά στη Σαγκάη. Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα τεράστιο αεροπλανοφόρο υπό κατασκευή όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

  Η Κίνα δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι κατασκευάζει ένα τρίτο αεροπλανοφόρο, παρά τις πρόσφατες «υπόνοιες» από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Πάντως, το χρονοδιάγραμμα και η έκταση του προγράμματος των αεροπλανοφόρων πάντως παραμένουν κρατικά μυστικά.

  Το Πεντάγωνο είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι εργασίες είχαν ξεκινήσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει εικόνες.

  Τόσο οι ασιατικοί όσο και οι δυτικοί στρατιωτικοί και οι περιφερειακοί αναλυτές ασφαλείας αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο, το οποίο αναμένεται να είναι η πρώτη μεγάλη, σύγχρονη πλατφόρμα της Κίνας ικανή να φέρει ένα πλήρες φάσμα επιχειρήσεων.

  Το εγχείρημα κατασκευής ενός πελώριου αεροπλανοφόρου, σχεδιασμένου εξ ολοκλήρου στην Κίνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του στρατιωτικού εκσυγχρονισμού που επιδιώκει το Πεκίνο.

  Οι τελευταίες εκθέσεις του Reuters δείχνουν ότι η υπεροχή των ΗΠΑ παγκοσμίως αμφισβητείται πλέον έμπρακτα μετά από δεκαετίες.

  Τα αεροπλανοφόρα της Κίνας

  Η Κίνα μέχρι στιγμής διαθέτει 2 αεροπλανοφόρα που μπορούν να μεταφέρουν 25 αεροπλάνα. Ο αριθμός αυτός είναι βέβαια μικρός αριθμός σε σχέση με τις δυνατότητες των αμερικανικών αεροπλανοφόρων. Ερωτηματικό παραμένει επίσης εάν το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο της Κίνας θα είναι πυρηνοκίνητο όπως κάποια από τα υποβρύχιά της. Οι ειδικοί όμως επισημαίνουν πως η Κίνα δεν είναι έτοιμη ακόμη για αυτό το βήμα.

  Το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, το Liaoning, ανήκε αρχικά στην ΕΣΣΔ  και πουλήθηκε στους Κινέζους το 1998 όπου και επανακατασκευάστηκε. Αντιθέτως, το δεύτερο κινεζικό αεροπλανοφόρο κατασκευάστηκε στην Κίνα και μπήκε σε υπηρεσία το 2017.

  Πηγή: Task and Purpose

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Νέα συνεργασία για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των 27.000 ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ

  Ο Όμιλος Ευρωκλινικής προχώρησε σε σύμβαση συνεργασίας με τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης & Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) για την κάλυψη 27.000 ασφαλισμένων του Οργανισμού...

  Τανέρ Ολμέζ: o «γιατρός»-φαινόμενο που Σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης

  Ο Τανέρ Ολμέζ είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και με μεγάλη πειθώ ερμηνεύει έναν αυτιστικό γιατρό, με σύνδρομο Savant.

  Επίθεση με βιτριόλι: Για πολλές εβδομάδες θα παραμείνει η άτυχη Ιωάννα στο νοσοκομείο

  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που έδωσε στην ΕΡΤ η πλαστική χειρουργός, Μαρία Καλοφώνου, γιατρός της Ιωάννας και διευθύντρια της μονάδας πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων...

  Επίθεση με βιτριόλι: Τα στοιχεία δείχνουν «συμβόλαιο»

  Είναι πολύ πιθανόν η δράστις που επιτέθηκε στην 34χρονη Ιωάννα με βιτριόλι, το πρωί της περασμένης Τετάρτης στην Καλλιθέα, να είχε κάνει "πρόβα". Το γεγονός...

  Η Covid-19 δεν κολλάει στη… Μύκονο

  Ο δήµαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς είναι σίγουρος ότι όλα τα µεγάλα ονόµατα της διασκέδασης θα λειτουργήσουν κανονικά στη Μύκονο. Ή έστω υπάρχει η αισιοδοξία ότι...