More

  Μπακογιάννη: Το ανθρώπινο δυναμικό στο ΕΣΥ θα μείνει

  Μιλώντας στον SUPER FM 89.6 η βουλευτής Χανίων της ΝΔ. Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη εξήρε τον αγώνα που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ στα νοσοκομεία της χώρας τις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Η πρώην υπουργός είπε, επίσης, πως δεν πρέπει αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα βάζουν πλάτη να φύγουν αύριο, τονίζοντας πως είναι σίγουρη πως “η κυβέρνηση θα φροντίσει να έχουν τέτοια μοριοδότηση που θα μείνουν στο ΕΣΥ”.

  Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε ακόμη στις προσφορές του ιδιωτικού τομέα που όπως τόνισε στηρίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

  Σε ό,τι αφορά το πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις της χώρας επεσήμανε πως “στόχος είναι οι επιχειρήσεις αυτές να μείνουν ζωντανές. Δηλαδή την επόμενη ημέρα να ξεκινήσουν ξανά την λειτουργίας τους. Να διευκολυνθούν φορολογικά, και με ασφαλιστικά κίνητρα, με μείωση αυτή τη στιγμή στο 25% των υποχρεώσεών τους αν έχουν τώρα την δυνατότητα να τις πληρώσουν”.

  Σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας η βουλευτής Χανίων ανέφερε πως δεν πρέπει να χαθούν και για το λόγο αυτό σημείωσε πως η κυβέρνηση πήρε όλα τα υπόλοιπα μέτρα στήριξης των εργαζομένων.

  Για τις τράπεζες και τους μηχανισμούς ρευστότητας υποστήριξε πως υπάρχουν ευρωπαϊκοί μηχανισμοί που θα στηρίξουν αυτοί την διαδικασία.

  Για τον τομέα του Τουρισμού εκτίμησε πως αν πάνε καλά τα πράγματα η Ελλάδα με τον τρόπο που λειτούργησε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, “απέδειξε πως είναι ένα συγκροτημένο κράτος που μπορεί όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και να δεχθεί ένα πρώτο τουριστικό κύμα”.

  Σημείωσε πάντως πως και ο Απρίλιος που είναι ο κρίσιμος μήνας, πρέπει να μας βρει εξίσου αποφασισμένους και τόνισε πως είναι απαραίτητο να τηρήσουμε τις οδηγίες όπως και τους προηγούμενους μήνες.

  Πηγή: zarpanews.gr

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Ξεκινά την προσεχή Τρίτη το διαδικτυακό οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

  Η Επόμενη Μέρα είναι ο τίτλος του (ψηφιακού) 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που ξεκινάει την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 στις 12.30 με εναρκτήρια...

  Χ. Παππά για Σπυροπούλου: «Την έκαναν πέρα και τη στήριξα με τις γνωριμίες μου. Τώρα δεν μου μιλάει»

  Βάζοντας τα κλάματα από τη συναισθηματική φόρτιση, η Χριστίνα Παππά μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα για την πικρία που έχει για την Κωνσταντίνα...

  Μάνδρα: Στις 22 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για τις φονικές πλημμύρες

  Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, ημέρα πλήρους επαναλειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων, θα συνεχιστεί η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής, που κόστισε τη ζωή 25 ανθρώπων,...

  Ραγίζει καρδιές ο άντρας της Δώρας: «Τι θα πω στο παιδί όταν μεγαλώσει;»

  Πήγε στο μαιευτήριο για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της και κατέληξε εγκεφαλικά νεκρή. Η υπόθεση της 27χρονης Δώρας συγκλονίζει το Πανελλήνιο τις...

  34 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων πετούν οι Έλληνες κάθε χρόνο στα σκουπίδια

  Τελικός υπάρχει λόγος που η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια κόσμου στην μικροβιακή αντοχή και το συμπέρασμα προκύπτει εύκολα αναλογιστείτε ότι κάθε Έλληνας πετάει κάθε...