5:51 Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Beach bar στην παραλιακή: Αναβάλλονται όλα τα πάρτι μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Beach bar στην παραλιακή: Αναβάλλονται όλα τα πάρτι μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Στην εφαρμογή της απόφασης αναβολής όλων των εκδηλώσεων προχωρά το νυχτερινό κέντρο Αλίμου μετά τη συρροή των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες εξαιτίας του συνωστισμού που επικράτησε σε διπλό event, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Το γνωστό beach bar της παραλιακής εξέδωσε ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook, στην οποία αποσαφηνίζει ότι όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις αναβάλλονται μέχρι και τις 14 Ιουλίου.

«Λόγω έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας με Απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 41332 και σεβόμενοι την Δημόσια Υγεία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι και τις 14.07.2021. Τo event μεταφέρεται για το Σάββατο 17.07.2021 και θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση στο Facebook.

H ανακοίνωση από το κέντρο εστίασης έγινε σε μια περίοδο που εκφράζεται προβληματισμός για τα φαινόμενα υπερμετάδοσης τα οποία ευνοούνται από τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Παρόλο που το υγειονομικό επιτελείο κρούει τον κώδωνα για τήρηση αποστάσεων, εν μέσω επέλασης της μεταδοτικής ινδικής μετάλλαξης, καταγράφονται ουκ ολίγες ασυνείδητες συμπεριφορές.

Μια από αυτές παρατηρήθηκε, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, στο γνωστό κέντρο της παραλιακής. Το αρνητικό αποτύπωμα που δημιούργησε το διπλό event, απασχόλησε τόσο το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ όσο και τις κινητές του μονάδες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 


Εξαιτίας της κοσμοσυρροής στο beach bar, προέκυψαν δεκάδες κρούσματα, τη στιγμή που η αγωνία για την υπερμετάδοση του ιού φάνηκε ακόμη και στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία οι χρήστες εξέφρασαν είτε την ενόχλησή τους για την απουσία των στοιχειωδών μέτρων είτε τον θυμό τους για τις πολλές περιπτώσεις μόλυνσης.

Σε σχόλια, μάλιστα, στην πλατφόρμα TikTok, διαπιστώθηκε ότι πολλά είναι τα κρούσματα που προέρχονται από την αμέλεια, ως προς την τήρηση αποστάσεων, στο νυχτερινό κέντρο.

Με έκδηλη αγωνία, όπως προκύπτει από τα σχόλια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απευθύνθηκαν στον ΕΟΔΥ, αναφέροντας συμπτώματα, ενώ άλλοι επισκέφτηκαν κινητά κλιμάκια ώστε να εξακριβώσουν εάν είναι θετικοί στη νόσο.

Το γεγονός ότι οι δεκάδες μολύνσεις, ύστερα από συγκέντρωση σε κλειστό χώρο, συνιστούν φαινόμενο υπερμετάδοσης, επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου.

Είχε επισημάνει, πριν από λίγες ημέρες, ότι υπό συνθήκες συνωστισμού ο φορέας του ιού μπορεί να μολύνει ακόμη και 10 άλλους ανθρώπους.

Ο βαθμός της υπερμετάδοσης, σύμφωνα με τον καθηγητή, εξαρτάται άμεσα από τον χώρο και τις αποστάσεις.

Σε ένα πάρτι, για παράδειγμα, χωρίς αποστάσεις στο οποίο παρατηρείται συνωστισμός μπορεί να κολλήσουν ακόμη και 20 άνθρωποι.

«O συνωστισμός αποδεδειγμένα οδήγησε στην αύξηση του ιικού φορτίου στο πάρτι της παραλιακής», είχε τονίσει ο καθηγητής.

Πηγή: Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας