5:28 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Bild: Πιέσεις Μέρκελ προς EMA να εγκρίνει νωρίτερα το εμβόλιο της Pfizer

Bild: Πιέσεις Μέρκελ προς EMA να εγκρίνει νωρίτερα το εμβόλιο της Pfizer

Πιέσεις  στον  Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ασκεί η κυβέρνηση της Γερμανίας προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης άδειας χρήσης εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού, βλέποντας την Βρετανία, τις  ΗΠΑ και τον Καναδά να έχου ήδη αρχίσει   να προχωρούν στον εμβολιασμό.

Όπως αναφέρει  στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Bild, οι υπηρεσίες της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του υπουργού Υγείας της Γερμανίας ασκούν πίεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και στην ΕΕ προκειμένου το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Pfizer και του γερμανικού εργαστηρίου βιοτεχνολογίας BionNTech να λάβει άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του ως την 23η Δεκεμβρίου κι όχι ως την 29η Δεκεμβρίου, όπως προβλέπεται.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές προσκείμενες στη γερμανική κυβέρνηση. Οι πληροφορίες της επιβεβαιώνουν την ανυπομονησία που εκδήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, ο Γενς Σπαν ο οποίος είχε δηλώσει πως «Κρίνεται η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβει δράση».

Το άρθρο της Bild μιλά για τον εκνευρισμό που υπάρχει  στο Βερολίνο καθώς το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με  γερμανική εταιρεία και ενώ η χώρα πλήττεται σκληρά από το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και έχει επιβληθεί γενικό lockdown ως τουλάχιστον την 10η Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης 

Σε γενικό lockdown η Ολλανδία

 

Βρετανός υπουργός Υγείας: Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού πίσω από την εκτόξευση των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας