More

  Bloomberg: Ο κόσμος «θα πάρει μια γεύση απ’ όσα “τράβηξε” η Ελλάδα»

  Σε άρθρο του το Bloomberg τονίζει ότι με τις προβλέψεις που υπάρχουν οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού για παράδειγμα από το ΔΝΤ, την Goldman Sachs ή της UniCredit , ο κόσμος «θα πάρει μια γεύση απ’ όσα “τράβηξε” η Ελλάδα» κατά την κρίση χρέους.

  Τα βάσανα της Ελλάδας με την κρίση χρέους μπορούν να διδάξουν τις χώρες που μάχονται με την πανδημία του κορωνοϊού, αναφέρει σε άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg επιχειρώντας έναν παραλληλισμό ανάμεσα στην ελληνική κρίση και τις συνέπειες του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο.

  «Για έναν οδηγό για τους κινδύνους που απειλούν μια δημοκρατία της Ευρώπης όταν έχει δεχτεί ένα εξουθενωτικό οικονομικό σοκ, η Ελλάδα είναι ένα εύκολο παράδειγμα στην είσοδο της ηπείρου», αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

  Το άρθρο προσθέτει ότι μια συρρίκνωση τουλάχιστον 10% μπορεί να είναι άνευ προηγουμένου στα μεταπολεμικά χρόνια γα τα περισσότερα βιομηχανοποιημένα έθνη, «αλλά αυτή ακριβώς είναι η πρόβλεψη της UniCredit για τη ζώνη του ευρώ, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όταν βγουν από τη δίνη του κορωνοϊού».

  «Η εμπειρία που είχε η Ελλάδα μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά συγκρίσιμου βεληνεκούς και είχε σοβαρές συνέπειες τις οποίες οι πολιτικές τάξεις του κόσμου αξίζει να αναλογιστούν», επισημαίνουν οι αρθρογράφοι του Bloomberg.

  Η ελληνική κρίση χρέους της τελευταίας δεκαετίας, όπως σημειώνεται, «κατάφερε ένα σφοδρό πλήγμα στην ανάπτυξη, όξυνε τη λιτότητα που έπληξε πρώτα τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και εκτόξευσε την ανεργία», ενώ προστίθεται ότι η οικονομική καταστροφή άνοιξε δρόμο στον εξτρεμισμό.

  Σαμαράς: Είναι μια διδακτική ιστορία για τις συνέπειες των κρίσεων

  Το δημοσίευμα φιλοξενεί δήλωση του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά που σημειώνεται ότι η ελληνική κρίση, ήταν μια διδακτική ιστορία για το ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες τέτοιου είδους κρίσεων.

  «Είναι αδύνατον να αποφευχθούν οι κλυδωνισμοί», εξηγεί ο κ. Σαμαράς. «Όταν ο φόβος μετατρέπεται σε πανικό, τότε η δυσαρέσκεια μετατρέπεται σε οργή, και αυτό το μείγμα είναι εκρηκτικό».

  Το Bloomberg προσθέτει:

  «Παρόλο που δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσο άσχημα θα πληγεί η παγκόσμια ανάπτυξη από την κρίση του κορωνοϊού, φαίνεται ωστόσο ότι ο υπόλοιπος κόσμος θα πάρει τουλάχιστον μια γεύση απ’ όσα “τράβηξε” η Ελλάδα».

  Όπως σημειώνεται, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προειδοποιεί ότι 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ενδέχεται να χαθούν φέτος, η Goldman Sachs αναμένει ότι η ανεργία στις ΗΠΑ θα φτάσει το 15%, ενώ κάποιοι οικονομολόγοι κάνουν συγκρίσεις ακόμα και με τη «Μεγάλη Ύφεση».

   

  Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιο

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Χ. Παππά για Σπυροπούλου: «Την έκαναν πέρα και τη στήριξα με τις γνωριμίες μου. Τώρα δεν μου μιλάει»

  Βάζοντας τα κλάματα από τη συναισθηματική φόρτιση, η Χριστίνα Παππά μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα για την πικρία που έχει για την Κωνσταντίνα...

  Μάνδρα: Στις 22 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για τις φονικές πλημμύρες

  Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, ημέρα πλήρους επαναλειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων, θα συνεχιστεί η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής, που κόστισε τη ζωή 25 ανθρώπων,...

  Ραγίζει καρδιές ο άντρας της Δώρας: «Τι θα πω στο παιδί όταν μεγαλώσει;»

  Πήγε στο μαιευτήριο για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της και κατέληξε εγκεφαλικά νεκρή. Η υπόθεση της 27χρονης Δώρας συγκλονίζει το Πανελλήνιο τις...

  34 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων πετούν οι Έλληνες κάθε χρόνο στα σκουπίδια

  Τελικός υπάρχει λόγος που η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια κόσμου στην μικροβιακή αντοχή και το συμπέρασμα προκύπτει εύκολα αναλογιστείτε ότι κάθε Έλληνας πετάει κάθε...

  «Η απομόνωση δεν είναι η λύση» το μήνυμα του πρώτου webinar για τους ασθενείς με ρευματοπάθειες

  Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το 1ο διαδικτυακό εγχείρημά της για την ενημέρωση των ασθενών με ρευματικά και μυοσκελετικά...