22:59 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Bloomberg: Ο Μασκ προτείνει να αγοράσει το Twitter με την αρχική συμφωνία- Έναντι 44 δισ.$

Bloomberg: Ο Μασκ προτείνει να αγοράσει το Twitter με την αρχική συμφωνία- Έναντι 44 δισ.$

Ο Έλον Μασκ προτείνει να προχωρήσει η εξαγορά του Twitter με την αρχική προσφορά του, για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Έπειτα από αυτή την είδηση η μετοχή του Twitter κατέγραψε άνοδο κατά 12,7%, και η τιμή της έφτασε στα 47,93 δολάρια, προτού σταματήσει η διαπραγμάτευσή της. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Tesla του Μασκ υποχώρησε κατά περίπου 3%.

Ο δισεκατομμυριούχος διατύπωσε την πρότασή του σε επιστολή προς το Twitter, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς πρόκειται για εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η πληροφορία αυτή προκύπτει πριν από την πολυαναμενόμενη κόντρα του Μασκ με το Twitter σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ, στις 17 Οκτωβρίου. Η εταιρεία προσέφυγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να υποχρεωθεί ο δισεκατομμυριούχος να υλοποιήσει τη συμφωνία για εξαγορά έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

«Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι πως ο Μασκ αναγνώρισε, ενόψει της δίκης, ότι ήταν εξαιρετικά απίθανο να νικήσει και ότι η συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα υλοποιούνταν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», σχολίασε ο Νταν Άιβς, αναλυτής της Wedbush.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Μασκ συμφώνησε να αγοράσει το Τwitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως στη συνέχεια έκανε πίσω, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία τον είχε παραπλανήσει σχετικά με τον αριθμό των λογαριασμών bot.

Διαβάστε επίσης

Twitter: Ο λόγος που ο Έλον Μασκ απέσυρε την προσφορά του – Στελέχη απέκρυψαν ζητήματα ασφαλείας της πλατφόρμας

Ο Έλον Μασκ «παγώνει» την εξαγορά του Twitter

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας