2:20 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Bloomberg: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 η άρση των capital controls

Bloomberg: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 η άρση των capital controls

Τουλάχιστον έως το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα παραμείνουν σε ισχύ τα capital controls στην Ελλάδα, εκτιμούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Συγκεκριμένα, οι 13 στους 16 οικονομολόγους που ρωτήθηκαν, έκριναν ότι οι εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για άρση των κεφαλαιακών ελέγχων έως τις αρχές του επόμενου έτους είναι υπερβολικά αισιόδοξες, καθώς θα χρειαστεί να μεσολαβήσει χρόνος μετά την ανακεφαλαιοποίηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιστροφή στην κανονικότητα.

Σημειώνεται ότι τα τελικά αποτελέσματα των τεστ αντοχής που διενεργεί η ΕΚΤ για να προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, οι εταίροι θα προσφέρουν έως 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών ιδρυμάτων, με τραπεζικές πηγές να δηλώνουν πάντως στο πρακτορείο Reuters πως το τελικό κόστος θα είναι κάτω από το φράγμα των 20 δισεκ. ευρώ.

Μάλιστα, οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Bloomberg συμφωνούν με αυτή την εκτίμηση, τοποθετώντας το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης στα 18 δισ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας