20:13 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

«Blue Horizon»: Η ώρα του εισαγγελέα για την ανθρωποκτονία του Αντώνη Καριώτη

«Blue Horizon»: Η ώρα του εισαγγελέα για την ανθρωποκτονία του Αντώνη Καριώτη

Στην τελική ευθεία για την έκδοση βουλεύµατος από το Συµβούλιο Πληµµελειοδικών Πειραιά έχει µπει η δικαστική διερεύνηση της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καριώτη, ο οποίος στις 5 Σεπτεµβρίου 2023 βρήκε φρικτό θάνατο όταν µέλη του πληρώµατος του πλοίου «Blue Horizon» τον έσπρωξαν και τον έριξαν στη θάλασσα, σοκάροντας το Πανελλήνιο.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, είναι θέµα ηµερών η έκδοση της εισαγγελικής πρότασης για την παραποµπή ή µη των κατηγορουµένων στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού ∆ικαστηρίου Πειραιά.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε µετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης και την παραπομπή της δικογραφίας στο ∆ικαστικό Συµβούλιο. Οι δύο βασικοί κατηγορούµενοι στην υπόθεση, ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος του πλοίου «Blue Horizon», παραµένουν στη φυλακή, καθώς οι δικαστές δεν έκαναν δεκτές τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν υποβάλει.

Πρόκειται για τους δύο κατηγορουµένους στην υπόθεση οι οποίοι εξαρχής είχαν κριθεί προσωρινά κρατούµενοι. Το ∆ικαστικό Συµβούλιο απέρριψε τις αιτήσεις αποφυλάκισης των δύο κατηγορουµένων κρίνοντας ότι -µεταξύ άλλων- µε τη στάση τους επέδειξαν συναισθηµατική αδιαφορία για τον συνάνθρωπό τους και απέδωσαν µικρή σηµασία στην ανθρώπινη ζωή. Ολα έγιναν τον περασµένο Σεπτέµβριο στο λιµάνι του Πειραιά. Ο Αντώνης Καριώτης βρέθηκε από τον καταπέλτη του πλοίου στα κρύα νερά µε τις µηχανές του πλοίου σε λειτουργία. Ο άνθρωπος στον οποίο αποδίδεται ότι τον έσπρωξε είναι ο προφυλακισµένος ύπαρχος του πλοίου.

Σύµφωνα µε το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο ύπαρχος, όταν αντελήφθη ότι ο Αντώνης Καριώτης ανέβηκε τρέχοντας στη ράµπα επιβίβασης οχηµάτων µε σκοπό να επιβιβαστεί στο πλοίο, άρχισε να τον εξωθεί, σπρώχνοντας και τραβώντας τον µε τα χέρια του προς την προβλήτα. Στον ναυτικό αποδίδεται από τις δικαστικές Αρχές ότι συνέχισε τις επανειληµµένες ωθήσεις, σπρώχνοντας και τραβώντας τον Αντώνη Καριώτη µε τα χέρια του και φωνάζοντάς του «Εξω, ρε», µε αποτέλεσµα να πέσει στο νερό, ενώ ο ύπαρχος έδωσε έγκριση για άµεση αναχώρηση του πλοίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσµα ο Αντώνης Καριώτης να πνιγεί.

Σοκαριστική υπόθεση

Η δικογραφία αυτής της σοκαριστικής υπόθεσης, η οποία αριθµεί 600 σελίδες, θα αξιολογηθεί πρώτα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά και στη συνέχεια από τους δικαστές του Συµβουλίου Πληµµελειοδικών Πειραιά.

Εκείνοι θα αποφασίσουν για την παραποµπή ή µη των κατηγορουµένων σε δίκη, αξιολογώντας, παράλληλα, εάν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τη διεύρυνση της ποινικής δίωξης για το αδίκηµα της υπόθαλψης και σε άλλα πρόσωπα, που βρίσκονται έξω από τον κύκλο των ήδη κατηγορουµένων για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καριώτη, η οικογένεια του οποίου ζητάει από την πρώτη στιγµή δικαίωση για τον χαµό του δικού τους ανθρώπου, ο οποίος πλήρωσε µε τη ζωή του την εγκληµατική συµπεριφορά που αποδίδεται στους κατηγορουµένους.

Η οικογένεια του 36χρονου έχει δώσει το «παρών» στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργήθηκε και µάλιστα είχε καταθέσει διά των πληρεξουσίων δικηγόρων της τρία υποµνήµατα ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίστηκε τη δικογραφία, τα οποία η δικαστική λειτουργός έλαβε υπόψη της. Στη νοµική οµάδα που υποστηρίζει την οικογένεια του Αντώνη Καριώτη συµµετέχουν µέλη του ∆ικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, αλλά και του ∆ικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και άλλων συλλόγων.

Αναζήτηση

Με τα υποµνήµατα που κατέθεσαν στην ανακρίτρια ζήτησαν, µεταξύ άλλων, την εξέταση σειράς µαρτύρων, οι οποίοι συνέδραµαν στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και στην αναζήτηση της αλήθειας για όσα συνέβησαν εκείνα τα κρίσιµα λεπτά στον καταπέλτη του πλοίου και έχουν αποτυπωθεί καρέ-καρέ σε βίντεο.

Παράλληλα, ωστόσο, επισήµαναν το γεγονός ότι στις µαγνητοφωνήσεις υπάρχει συγκεκριµένο πρόσωπο, το οποίο ακούγεται να συνοµιλεί µε τον κατηγορούµενο πλοίαρχο, προτρέποντάς τον να µην κάνει καµία εγγραφή στο ηµερολόγιο του πλοίου πριν λάβει οδηγίες από εκείνον. Επίσης γινόταν αναφορά σε µια γυναίκα, η οποία στις µαγνητοφωνήσεις ακούγεται να επικοινωνεί µε το πλήρωµα και να λέει σε κάποιο µέλος του: «Ένα πράγµα πάντα θα έχετε στον νου: Ποτέ δεν λέµε τι ακούµε και τι βλέπουµε».

Με την επίκληση αυτών των στοιχείων, οι δικηγόροι είχαν ζητήσει από τη ∆ικαιοσύνη να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα αυτά και, κυρίως, να ερευνηθεί αν τυχόν έχουν οποιαδήποτε ποινική ευθύνη στην υπόθεση . Όλα τα στοιχεία της υπόθεσης πλέον που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της ανάκρισης θα αξιολογηθούν από τα µέλη του Συµβουλίου Πληµµελειοδικών Πειραιά.

πηγή: Parapolitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αριστοτέλεια Δόγκα: Ανάρτηση-καταγγελία της Εισαγγελέως στη δίκη Τοπαλούδη

Δολοφονία 75χρονου στη Σάμο: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο φερόμενος ως δράστης – Διαφώνησαν Ανακριτής και Εισαγγελέας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας