0:44 Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

BOMBA! Καλούν στην Επιτροπή Διαφάνειας την Μαρία Παπασπύρου

BOMBA! Καλούν στην Επιτροπή Διαφάνειας την Μαρία Παπασπύρου

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κλήθηκε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, έπειτα από τη μήνυση για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που είχε κατατεθεί εις βάρος της από το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» είχε αποκαλύψει στις 27 Μαΐου τις καταγγελίες του Σωματείου, σχετικά με τις ενέργειες της κ. Παπασπύρου με σκοπό να «τρομοκρατήσει» δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι θα κληθούν να αποφανθούν κατά πόσο έχουν βλαφθεί τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου από τα έργα ή τις παραλείψεις της διοίκησης του Οργανισμού τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι ουσιαστικά εμφανίζουν την κ. Παπασπύρου ως εκτελεστικό βραχίονα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και αναφέρονται σε συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία θα κληθούν να διερευνήσουν οι δικαστικές Αρχές.

Στη μήνυση των εργαζομένων περιλαμβάνεται και ένα ακόμη δημοσίευμα της «ΜΠΑΜ» της 27ης Μαρτίου 2018, που είχε αποκαλύψει ότι ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Ιωάννης Κανάκης, ο οποίος είχε εκδώσει την απόφαση του Ιουλίου του 2017 που δικαίωνε τους εργαζομένους στη διαμάχη με την εταιρεία security, ελεγχόταν πειθαρχικά κατόπιν παρεμβάσεως της κ. Παπασπύρου! Η πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά ενέργεια της επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής να ζητήσει τον πειθαρχικό έλεγχο δικαστικού λειτουργού είχε προκαλέσει θόρυβο. Η απάντηση της κ. Παπασπύρου ήρθε μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών», όπου γνωστοποιούσε στο αναγνωστικό κοινό ότι δεν ζήτησε από τον Άρειο Πάγο τον πειθαρχικό έλεγχο του κ. Κανάκη, αλλά εξηγήσεις για το πώς (!) μπορεί να εφαρμοστεί η υπόθεση…

Ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι ο πειθαρχικός έλεγχος του δικαστή ζητήθηκε στις 24 Ιανουαρίου, ενώ μία ημέρα νωρίτερα είχε δικαστεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ανάκλησης της απόφασης. Οι εργαζόμενοι λένε ότι με τη συγκεκριμένη ενέργεια η κ. Παπασπύρου επιχείρησε να «εξαναγκάσει τον Δικαστικό Λειτουργό που δίκασε να ανακαλέσει την ανωτέρω απόφαση και με τον τρόπο αυτόν να επανέλθει στο ΚΕΕΛΠΝΟ η εταιρεία φύλαξης…».

 

Θυμίζουμε επίσης πως μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν επισκεφτεί τα γραφεία της Γενικής Επιθεώρησης Δημοσίας Διοίκησης, την 1η Μάρτη του 2018, όπου και συναντήθηκε με την Γενική Επιθεωρήτρια, Μαρία Παπασπύρου, καθώς είχε “ξεχάσει” να συστήσει κλιμάκιο ελέγχου για το Κέντρο Ελέγχου, σε μία από τις πλέον ύποπτες ενέργειές της τους τελευταίους μήνες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας