22:55 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Μπόρις Τζόνσον: Μπορεί να μην είμαστε Τζέιμς Μποντ, αλλά ναι, μπορούμε να το κάνουμε!

Μπόρις Τζόνσον: Μπορεί να μην είμαστε Τζέιμς Μποντ, αλλά ναι, μπορούμε να το κάνουμε!

Η ανθρωπότητα είναι ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα, στο ρολόι για την ημέρα της κρίσης, τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον, κατά την ομιλία του στη διάσκεψη COP26 στη Γλασκώβη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παρομοίασε την κατάσταση με εκείνη μιας βόμβας που προσπαθεί να εξουδετερώσει ο Τζέιμς Μποντ. Με τη διαφορά ότι ο χρόνος που κυλά, για την ημέρα της κρίσης, δεν είναι κάτι φανταστικό, σημείωσε.

Και είμαστε «ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κλιματική κρίση. «Αν δεν σοβαρευθούμε για την κλιματική αλλαγή σήμερα, θα είναι πολύ αργά για τα παιδιά μας να το κάνουν αύριο», συμπλήρωσε.

«Μπορεί να μην νιώθουμε Τζέιμς Μποντ. Πολλοί από εμάς δεν μοιάζουμε με τον Τζέιμς Μποντ. Αλλά έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε αυτή τη διάσκεψη τη στιγμή που η ανθρωπότητα άρχισε να εξουδετερώνει αυτή τη βόμβα. Θα είναι δύσκολο, αλλά ναι, μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Οι άνθρωποι που θα μας κρίνουν είναι τα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη και τα παιδιά τους», ανέφερε ακόμη στην ομιλία του. «Και αν αποτύχουμε, δεν θα μας συγχωρήσουν», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη 

Απών ο Πούτιν από την διάσκεψη για το κλίμα στη Γλασκώβη

Μπόρις Τζόνσον για κλιματική αλλαγή: Θα καταρρεύσουμε όπως η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας