15:55 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Μπόρις Τζόνσον: "Oρατή η έξοδος από το τούνελ της πανδημίας, αν και τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα είναι φυσιολογικά"

Μπόρις Τζόνσον: "Oρατή  η έξοδος από το τούνελ της πανδημίας, αν και τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα είναι φυσιολογικά"

Ο Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην Βρετανία αμέσως  μόλις λήξει το γενικό lockdown στην Αγγλία λόγω κορωνοϊού, στις 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, το εθνικό lockdown αναμένεται να αρθεί στις 2 Δεκεμβρίου, μετά από τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο με τοπικές απαγορεύσεις, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Όπως γνωστοποίησε ο Τζόνσον, η απόφαση για τα τοπικά μέτρα θα εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων σε κάθε περιοχή. Κάτι που σημαίνει πως σε ορισμένες περιοχές αντί να χαλαρώσουν, μπορεί ακόμα και να ενισχυθούν.

Σε ολόκληρη πάντως την Βρετανία, στις 2 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, οι χώροι λατρείας, αλλά και τα κέντρα αναψυχής. Παράλληλα, θα επιτρέπονται οι συναυλίες σε υπαίθρια γήπεδα όπου ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει χαμηλός και ανά περιοχές ο αριθμός των φιλάθλων που θα μπορούν να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Από την άλλη, οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν ξανά μόνο στις περιοχές χαμηλού κινδύνου (ζώνη 1 και στη ζώνη 2).

«Όλοι μας θέλουμε κάποιου είδους Χριστούγεννα, τα χρειαζόμαστε, όμως η COVID-19 δεν ξέρει ότι έχουμε Χριστούγεννα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Τζόνσον ο οποίος προανήγγειλε και την έναρξη ενός φιλόδοξου προγράμματος με το όνομα «Επιχείρηση Moonshot», βάσει του οποίου ολόκληρος ο πληθυσμός της Βρετανίας θα κάνει τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε τακτική βάση.

Επίσης, οι οικογένειες θα μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα «των κόκκινων περιοχών» υψηλού κινδύνου για να επισκεφθούν συγγενείς τους, ενώ η καραντίνα θα μειωθεί  από 14 ημέρες σε πέντε εάν οι ταξιδιώτες βγουν αρνητικοί στο τεστ για τον κορωνοϊό πέντε ημέρες μετά την επιστροφή τους στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας