20:14 Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν: Πρόεδρος στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας – Γνωστή ως το «Φοβερό κορίτσι από την Τουρκία»

Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν: Πρόεδρος στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας – Γνωστή ως το «Φοβερό κορίτσι από την Τουρκία»

Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας ορίστηκε η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν (Hafize Gaye Erkan). Η απόφαση του διορισμού της δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβερνήσεως. Η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος που διορίζεται επί κεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, είναι επίσης γνωστή στις ΗΠΑ ως το «Φοβερό κορίτσι από την Τουρκία».

Ποια είναι Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν
Γεννημένη το 1982, η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν αποφοίτησε από το Τμήμα Βιομηχανικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου. Στη συνέχεια έγινε αποδεκτή από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Έγινε η πρώτη φοιτήτρια που ολοκλήρωσε ένα διετές διδακτορικό πρόγραμμα στο Πρίνστον μέσα σε ένα χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο πέτυχε τον τίτλο του «νεότερου καθηγητή οικονομικών» στη χώρα.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε δύο ακόμη προγράμματα κατάρτισης στις επιστήμες διαχείρισης στο Harvard Business School και στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Goldman Sachs το 2005. Μετά από περίπου 9 χρόνια, άρχισε να εργάζεται ως διευθύντρια της First Republic Bank. Ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου το 2014.

Διετέλεσε Επικεφαλής του Τμήματος Επενδύσεων και Διαχείρισης Κινδύνων της Τράπεζας.. Αφού υπηρέτησε ως συνδιευθύνων σύμβουλος για 7 μήνες το 2021, αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2021. Αργότερα, διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Marsh McLennan. Υπηρέτησε επίσης ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου για δύο χρόνια στην Tiffany & Co., μια εταιρεία κοσμημάτων με έδρα τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έρευνα των San Francisco Business Times το 2018, ονομάστηκε η μόνη γυναίκα κάτω των 40 ετών που κατείχε τον τίτλο του προέδρου ή του CEO στις 100 μεγαλύτερες τράπεζες της Αμερικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεριόριστη ρευστότητα απο την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας

Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν: Γυναικείο «άρωμα» στην Τουρκική Κεντρική Τράπεζα; – Ποιο είναι «το τρομερό κορίτσι» των αγορών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας