0:03 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

"Χάκερς" επιτέθηκαν σε δεδομένα της COSMOTE

"Χάκερς" επιτέθηκαν σε δεδομένα της COSMOTE

“Χάκερς” εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση στα δεδομένα της COSMOTE! Χιλιάδες στοιχεία κλήσεων που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου από τους χρήστες του δικτύου της εταιρείας, αποσπάστηκαν από την ηλεκτρονική επίθεση που έκαναν άγνωστοι. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν εκλάπησαν τα στοιχεία των πελατών, όπως τα ονοματεπώνυμα και οι διευθύνσεις, αλλά μόνο στοιχεία όπως η διάρκεια κλήσης και οι αριθμοί των τηλεφώνων.

Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα από τις αρμόδιες αρχές για την “διαλεύκανση” του συγκεκριμένου περιστατικού.

Αναλυτικά, η Cosmote ανακοίνωσε:

«Η COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια ελέγχου των συστημάτων της, ανιχνεύτηκε μη εξουσιοδοτημένη εξαγωγή αρχείου από σύστημα της εταιρείας, ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης.

Το εν λόγω αρχείο περιελάμβανε στοιχεία, χωρίς ονοματεπώνυμο, των κλήσεων που πραγματοποίησαν ή δέχθηκαν συνδρομητές κινητής το πενθήμερο 1 έως 5/9/2020 και συγκεκριμένα: αριθμό τηλεφώνου, ημέρα και ώρα πραγματοποίησης της κλήσης και διάρκειά της. Εμφανίζονταν, επιπλέον, τύπος συσκευής, IMSI , ηλικία, φύλο, ARPU , συντεταγμένες σταθμού βάσης και πρόγραμμα κινητής των συνδρομητών COSMOTE. “χάκερς”

Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται από την εταιρεία για τη βελτιστοποίηση του δικτύου και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το αρχείο δεν περιελάμβανε περιεχόμενο κλήσεων (συνομιλίες) ή περιεχόμενο μηνυμάτων, ονοματεπώνυμα ή διευθύνσεις, ούτε κωδικούς πρόσβασης ή δεδομένα πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών. “χάκερς”

Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από την πλευρά των πελατών.Η εταιρεία απέκλεισε άμεσα την πρόσβαση, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπεται. Η διερεύνηση του συμβάντος βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη περί δημοσιοποίησης ή άλλης χρήσης του παρανόμως αποκτηθέντος αρχείου.

Το φαινόμενο των κυβερνοεπιθέσεων (cyberattacks) παγκοσμίως, αποτελεί καθημερινότητα για όλα τα συστήματα τεχνολογίας εταιρειών, οργανισμών και θεσμών. “χάκερς”

Τα συστήματα κυβερνοασφάλειας της εταιρείας αποκρούουν κάθε μήνα πάνω από 500 χιλιάδες κακόβουλες επιθέσεις τρίτων και επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDoS)», καταλήγει η ανακοίνωση της Cosmote.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταξίδι στο Διάστημα για 2 Ρώσους και 1 Αμερικανό

Μέγκαν Μαρκλ: Βίωσα μια τραυματική εμπειρία

ΜΜΜ: Αναστέλλεται η στάση εργασίας σε μετρό και τραμ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας