11:24 Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Χανιά: Μεταφέρεται στην Αθήνα η πρώτη ομάδα των μεταναστών που είχαν διασωθεί στις 22 Νοεμβρίου νότια των Χανίων

Χανιά: Μεταφέρεται στην Αθήνα η πρώτη ομάδα των μεταναστών που είχαν διασωθεί στις 22 Νοεμβρίου νότια των Χανίων

Σε κέντρο φιλοξενίας αναμένεται να προωθηθούν οι μετανάστες που διασώθηκαν την περασμένη Τρίτη νότια της Κρήτης και αποβιβάστηκαν στην Παλαιόχωρα.

Ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου η μεταφορά των πρώτων μεταναστών που βρίσκονται από την Τρίτη στο Λιμάνι της Πάλαιόχωρας.

Tα πρώτα λεωφορεία βρέθηκαν ήδη από το μεσημέρι στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, ώστε να μεταφέρουν τουες μετανάστες από το πλοίο Σαμαριά, στο οποίο έμεναν προσωρινά τις προηγούμενες ημέρες, προς το λιμάνι της Σούδας προκειμένουν να ταξιδέψουν για την Αθήνα.

Οι 476 μετανάστες ξεκίνησαν να μεταφέρονται τμηματικά, έπειτα από παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή προς το υπουργείο Μετανάστευσης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία μεταφοράς τους το ταχύτερο δυνατόν (δείτε ΕΔΩ).

Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν μετά την προθεσμία που έλαβαν οι επτά συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση των μεταναστών. Οι κατηγορίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι είναι σύσταση συμμορίας, παράνομη διακίνηση και έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο

Νωρίτερα, το αλιευτικό πλοίο που μετέφερε τους μετανάστες, μεταφέρθηκε από την περιοχή της Σκάλας, στο λιμάνι της Παλιόχωρας, εκεί που βρίσκεται και το πλοίο ΣΑΜΑΡΙΑ στο οποίο είχαν εγκατασταθεί τις τελευταίες ημέρες οι μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο βρέθηκε εκεί την Τρίτη, όταν εντοπίστηκε να πλέει ακυβρέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νότια της Παλαιόχωρας. Είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και είχε προορισμό την Ιταλία και λόγω των θυελλωδών ανέμων, το πηδάλιο του σκάφους έπσασε με αποτέλεσμα να εκπέμψει σήμα για βοήθεια μέσω του 112.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Καταβιά Ρόδου

Συναγερμός στις αρχές λόγω αρπαγής 13χρονης στο Μεταξουργείο

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας