13:08 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Χαρδαλιάς: «Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, τα μέτρα θα επιστρέψουν»

Χαρδαλιάς: «Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, τα μέτρα θα επιστρέψουν»

Για τη ζωή στην μετά καραντίνα εποχή μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση των 18:00.

«Ποτέ να μην περάσουμε ξανά μια τέτοια περίοδο που ολοκληρώνεται αύριο. Πέρασαν 42 μέρες που ολοκληρώνονται αύριο στις 06.00 το πρωί. 1.008 ώρες ολοκληρώνονται αύριο, στις οποίες αποδείξαμε ότι οι Έλληνες είμαστε ικανοί για το καλύτερο.

Το νέο και πιο δύσκολο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς. Ο ιός είναι εδώ, δίπλα μας. Μπορεί να τον έχει ο καθένας. Αυτός ο ιός στοίχησε ζωές και ευθύνεται για την αγωνία, όλο αυτό το διάστημα. Από αύριο καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος απέναντι στον ιό που θα κρίνει την τελική έκβαση της μάχης.

«Το όπλο μας είναι συγκεκριμένο και είναι η τήρηση των κανόνων. Τηρούμε τους κανόνες, προχωράμε μέρα με τη μέρα. Προχωράμε στην αποκλιμάκωση των περιορισμών. Δεν τηρούμε τους κανόνες; Ο κίνδυνος για νέα κρούσματα, είναι ορατός. Ο κίνδυνος για φρένο στην αποκλιμάκωση των μέτρων, θα είναι μονόδρομος. Τηρούμε τους κανόνες, προχωράμε μπροστά και παίρνουμε πίσω τις ζωές μας. Τόσο ειλικρινά και απλά. Σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή και να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Να αποδείξουμε ξανά ότι οι Έλληνες και θέλουμε και μπορούμε ενωμένοι να πετύχουμε τα πάντα», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

«Να μην δώσουμε χώρο και τρόπο στον ιό να εξαπλωθεί. Προερχόμαστε από ψυχολογική κόπωση. Είναι εγχείρημα εξαιρετικά σημαντικό γιατί θα κρίνει τα πάντα για τις ζωές μας. Ο κάθε συμπολίτης που το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε στον ίδιο χώρο, είναι αυτός ο ιός που απέβη μοιραίος για 144 συμπολίτες μας στην Ελλάδα. Αυτός που ευθύνεται για την αγωνία και την ταλαιπωρία που πέρασαν εκατομμύρια σε όλον τον πλανήτη», προσέθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ότι οι δραστηριότητες ευεξίας σε γυμναστήρια δηλαδή το μασάζ, οι ατομικές προπονήσεις, πιλάτες, γιόγκα, δεν επιτρέπονται.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας