5:32 Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Χαρδούβελης: Μετά το μνημόνιο έρχεται η… περιορισμένη εποπτεία

Χαρδούβελης: Μετά το μνημόνιο έρχεται η… περιορισμένη εποπτεία

Μεταβατική περίοδος, διάρκειας έως και ενός έτους, περιορισμένης εποπτείας από την τρόικα, αναμένει να υπάρξει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης στο Reuters.

Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση της Ελλάδας διαπραγματεύεται τη δημιουργία ενός μηχανισμού ασφαλείας υπό τη μορφή μιας γραμμής πιστώσεων, την οποία θα μπορεί να αξιοποιεί τη μεταβατική περίοδο, θα διαρκέσει από έξι έως δώδεκα μήνες και θα συμπεριλαμβάνει πολύ πιο ελαφριά επιτήρηση από ό,τι στο παρελθόν, σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων. Μπορεί να μην είναι συνοδηγοί, αλλά ασφαλείς στο πίσω κάθισμα και θα υπάρχει ένα μέσο απορρόφησης των οικονομικών σοκ σε περίπτωση που συμβεί κάτι αρνητικό, το οποίο θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε» ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε ότι το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί αύριο, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Θα επιθυμούσαμε το ΔΝΤ να συμμετάσχει, με την έννοια ότι αυξάνει την εμπιστοσύνη των αγορών, οι οποίες μας παρακολουθούν», ανέφερε επίσης ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως «Η ακριβής φύση της σχέσης με το ΔΝΤ είναι κάτι το οποίο τελεί υπό συζήτηση. Από τη δική μας σκοπιά, θα θέλαμε η ΕΕ να έχει το πάνω χέρι σε αυτό».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας