17:01 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Χάρης Δούκας για το Βοτανικό: «Σε ένα δύο μήνες μπορεί να έχουμε την οικοδομική άδεια»

Χάρης Δούκας για το Βοτανικό: «Σε ένα δύο μήνες μπορεί να έχουμε την οικοδομική άδεια»

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τις εξελίξεις με τη Διπλή Ανάπλαση και το Βοτανικό και ο δήμαρχος Αθήνας, Χάρης Δούκας υποστήριξε ότι σε ένα με δύο μήνες μπορεί να ξεκινήσουν τα έργα.

Ο Δούκας έδωσε το «παρών» στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη Λεωφόρο, σε ανοιχτή συζήτηση του Α.Ο. Παναθηναϊκός, μαζί με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Παναγιώτη Μαλακατέ και μέλη του συλλόγου. Σε αυτή αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα γύρω από το γήπεδο στο Βοτανικό και την πρόοδο του έργου.

Οι δηλώσεις του Δούκα

«Είχαμε κάνει ήδη μία συνέντευξη Τύπου, όταν αισθανθήκαμε ότι είχαμε λύσει θεμελιώδη πράγματα σχετικά με το έργο. Και εσείς έχετε δει ότι έχει ξεκινήσει μία δουλειά στον χώρο του γηπέδου και το βασικό είναι στο σκάμμα που είναι ο καθαρισμός και οι εκσκαφές. Αυτό που καταφέραμε και έγινε, είναι ότι βάλαμε μέσα την κοινοπραξία.

Μία δύσκολη διαδικασία, βρήκαμε επιπλέον χρηματοδότηση και με πρόσθεση σύμβαση έχουν μπει μέσα και δουλεύουν. Το δεύτερο ήταν η οικοδομική άδεια του γηπέδου, έχουμε προχωρήσει σε γρήγορους ρυθμούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την προέγγριση. Σε περίπου ένα μήνα, δύο μήνες μπορεί να έχουμε και την οικοδομική άδεια, που επίσης θα είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Αν την πάρουμε, όλο το έργο θα πάει μπροστά, θα μπορέσουμε να μιλάμε πολύ διαφορετικά. Είμαστε κοντά, τις επόμενες ημέρες θέλουμε να έχουμε την προέγκριση και σε 1-2 μήνες την άδεια. Έχει πια μπει σε μία πλοήγηση η συνολική προσπάθεια, είναι ένα τεράστιο και σύνθετο εγχείρημα, το οποίο έχει σαν καταλύτη τα δύο γήπεδα, για αυτό και έχει πολύ μεγάλη αξία να ξεκινήσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο έχει μεγαλύτερη διάρκεια από αυτό του Ερασιτέχνη».

Για το αν μπορεί να μετατεθεί η ημερομηνία για το 2026: «Οι εργολάβοι προς στιγμήν δεν μας έχουν κάνει αλλαγή της ημερομηνίας. Μάιος του 2026, αυτή είναι η ημερομηνία. Τώρα αν θα είναι Μάιος δεν το ξέρω, αλλά η προσπάθεια είναι αυτή και δεν αλλάζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Γεωργιάδης: Ο νόμος για την ισότητα στον γάμο μας κόστισε, μας το κρατάγανε (βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας