18:51 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Χαρίτσης: Ο πληθωρισμός ρεκόρ φανερώνει ότι η ακρίβεια είναι πλέον καθεστώς

Χαρίτσης: Ο πληθωρισμός ρεκόρ φανερώνει ότι η ακρίβεια είναι πλέον καθεστώς

Την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας υπογραμμίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου, σχολιάζοντας πως “όσο η κυβέρνηση επιμένει στην αδράνεια τόσο πιο οδυνηρές θα γίνονται οι συνέπειες για την κοινωνία”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κάθε μέρα που περνάει τα στοιχεία και η πραγματικότητα διαψεύδουν την κυβέρνηση. Ο πληθωρισμός ρεκόρ (5.1% τον Δεκέμβριο) που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ φανερώνει ότι η ακρίβεια είναι πλέον καθεστώς. Αφορά βασικά αγαθά και είδη διατροφής και απειλεί την κοινωνική συνοχή”, αναφέρει ο κ. Χαρίτσης. “Το λέμε εδώ και μήνες, ελπίζουμε επιτέλους να εισακουστούμε: Απαιτείται άμεση λήψη μέτρων”, προσθέτει τονίζοντας ότι αυτά αφορούν σε: “Ρύθμιση της αγοράς, στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού, ελάφρυνση των βαρών με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με κούρεμα της βασικής οφειλής”.

“Όσο η κυβέρνηση επιμένει στην αδράνεια τόσο πιο οδυνηρές θα γίνονται οι συνέπειες για την κοινωνία”, σχολιάζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας