6:51 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Χασιμότο: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να γίνουν το 2021 με οποιοδήποτε κόστος»

Χασιμότο: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να γίνουν το 2021 με οποιοδήποτε κόστος»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να διεξαχθούν «με οποιοδήποτε κόστος» το 2021, δήλωσε σήμερα η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η Χασιμότο είπε ότι οι Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν προς όφελος των αθλητών, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θέτει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η ιαπωνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβαν τον περασμένο Μάρτιο την άνευ προηγουμένου απόφαση να αναβάλουν τους Αγώνες, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να αρχίσουν τον Ιούλιο, για το 2021 λόγω του κορωνοϊού.

«Όλοι όσοι ασχολούνται με τους Αγώνες εργάζονται μαζί για να προετοιμαστούν. Και οι αθλητές καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για το επόμενο έτος» δήλωσε η Χασιμότο σε συνέντευξη Τύπου.

«Νομίζω ότι πρέπει να διοργανώσουμε τους Αγώνες με οποιοδήποτε κόστος. Θέλω να επικεντρώσω όλες τις προσπάθειές μας σε μέτρα κατά του κορωνοϊού» πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι από την ιαπωνική κυβέρνηση, την τοπική κυβέρνηση του Τόκιο και την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων συναντήθηκαν πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να αναπτύξουν μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στους Αγώνες.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι οι διοργανωτές ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν τους Αγώνες το επόμενο έτος, ακόμη και εάν η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει υποχωρήσει σημαντικά.

Οι διοργανωτές εξετάζουν πάνω από 200 προτάσεις για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών για αλλοδαπούς αθλητές, μέτρων στο Ολυμπιακό Χωριό και διαχείρισης των φιλάθλων.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας