8:26 Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Χιλιάδες κόσμου στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή»: Αγγιξαν τους 20.000 στην συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Χιλιάδες κόσμου στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή»: Αγγιξαν τους 20.000 στην συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Φεστιβάλ ΚΝΕ: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήταν εκεί πριν από 48 χρόνια μαζί με τον Μάνο Λοΐζο, ήταν εκεί και χθες. Ο δημοφιλής ερμηνευτής για ακόμα μια φορά έδωσε το παρών στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο Τρίτση και αποθεώθηκε από τον κόσμο που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ξεπέρασε τις 20.000.

Ο τραγουδιστής έβαλε φωτιά στη σκηνή ερμηνεύοντας τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία από παντρεύοντας το χθες και το σήμερα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν ο «Τρίτος Παγκόσμιος», «Στρατιώτης», «Σελήνη και Αστρα», «Ενοχος χωρίς αιτία», «Φοβάμαι», «Σφεντόνα» και άλλα πολλά.

«Απλώνουμε το χέρι σε κάθε νέο»

«Μια πραγματική όαση, μια έκρηξη ελπίδας και αισιοδοξίας», είδε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του νωρίτερα στο Φεστιβάλ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος ο οποίος τόνισε ότι το Φεστιβάλ «εξελίσσεται και είναι πάντα «μέσα» στις αγωνίες και τους προβληματισμούς της νέας γενιάς».

«Απλώνουμε το χέρι και καλούμε κάθε νέο άνθρωπο στον αγώνα, να βαδίσουμε μαζί στον ίδιο δρόμο, να γίνουμε πιο δυνατοί ενώνοντας τις φωνές μας, να γίνουμε ισχυρότεροι πείθοντας κάθε μέρα όλο και περισσότερους ότι η μοναδική ρεαλιστική, αισιόδοξη λύση, αυτή που αξίζει τις θυσίες που απαιτεί ο σκοπός της, είναι μόνο ο αγώνας για μία κοινωνία που δεν θα ακρωτηριάζει τα καλύτερά μας χρόνια» είπε ο Νίκος Αμπατιέλος, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι η έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας της ΚΝΕ θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου, με τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, ο Αράμις Φουέντε Ερνάντες, η ακόλουθος της πρεσβείας του Βιετνάμ Νγκουέν Νγκοκ και ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Παλαιστίνης Γιούσεφ Ντόρχομ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα και τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Παλαιστίνης.

Επίσης συναντήθηκε με τους Γ. Νταλάρα, Β. Παπακωνσταντίνου, Κ. Τριανταφυλλίδη, Θ. Μπακαλάκο, Οδυσσέα Ιωάννου, Γ. Παντελιά, Ασπ. Στρατηγού, με τον Μακρονησιώτη Λάζαρο Κυρίτση και με δισέγγονο του Απ. Καλδάρα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας