18:03 Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Χιλιάδες νατοϊκοί στρατιώτες σε ασκήσεις στην Πολωνία

Χιλιάδες νατοϊκοί στρατιώτες σε ασκήσεις στην Πολωνία

Περίπου 9.000 στρατιώτες από 20 χώρες του ΝΑΤΟ συμμετείχαν αυτόν τον μήνα σε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, η οποία έχει γίνει στρατηγικά ευαίσθητη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Σουηδία, η οποία είχε συμμετάσχει στις ασκήσεις στο παρελθόν, συμμετείχε στις ασκήσεις Baltops για πρώτη φορά τον Ιούνιο ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ αφού εντάχθηκε στη διατλαντική στρατιωτική συμμαχία νωρίτερα αυτό το έτος. Οι εβδομάδες εκπαίδευσης περιλαμβάνουν σάρωση ναρκών, ανίχνευση υποβρυχίων, προσγειώσεις και ιατρική ανταπόκριση σε καταστάσεις μαζικών ατυχημάτων.

Στόχος τους είναι να ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητα των δυνάμεων και να τονίσουν τη συμμαχική δέσμευση για κοινή ασφάλεια, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Οι ασκήσεις του ναυτικού, της αεροπορίας και των χερσαίων στρατευμάτων διεξάγονται στη Βαλτική Θάλασσα, καθώς και στη Σουηδία και το στρατηγικό της νησί Γκότλαντ, και στη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Γερμανία. Θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη και θα περιλαμβάνουν περίπου 50 πλοία του πολεμικού ναυτικού και 45 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Οι ασκήσεις οργανώνονται από τις Ναυτικές Δυνάμεις Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ και τον 6ο Στόλο του Ναυτικού των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ξεμπλοκάρει την πώληση όπλων αξίας 18 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

Η Μόσχα «ψωνίζει» κατασκόπους για να αντισταθμίσει τα κενά από τις απελάσεις των διπλωματών της, ανακοίνωσε η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας