23:58 Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Χειροπέδες κατά τη διάρκεια ελέγχου

Χειροπέδες κατά τη διάρκεια ελέγχου

Στα πράσα πιάστηκαν σήμερα το πρωί, μεταξύ άλλων,  2 ελεγκτές του ΣΔΟΕ και ένας υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών που υπηρετούσε στο Γαλάτσι όταν επισκέφτηκαν κατασκευαστική εταιρεία στον Πειραιά για να ελέγξουν τα φορολογικά της στοιχεία…

Οι λογιστές της εταιρείας προκειμένου να μην γίνει έλεγχος τους πρόσφεραν μεγάλο χρηματικό ποσό, 60.000 ευρώ ενώ παράλληλα ειδοποίησαν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Τα χρήματα προσημειώθηκαν και την ώρα της συναλλαγής οι δύο ελεγκτές του ΣΔΟΕ (ένας άντρας και μια γυναίκα) και ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών “πιάστηκαν στα πράσα”

Το χρονικό

astynomia_kordella_519_355

Η σύλληψη έγινε έπειτα από καταγγελία επιχειρηματία, η οποία υποστήριξε ότι οι δυο παραπάνω υπάλληλοι του ΣΔΟΕ απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Ειδικότερα, σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, «μεταφέρθηκε» στον επιχειρηματία η παράνομη απαίτηση των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για καταβολή χρηματικού ποσού, το οποίο τις επόμενες ημέρες συγκεκριμενοποιήθηκε στις 60.000 ευρώ και μετά από διαπραγματεύσεις, μέσω της λογίστριας, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα, έξι ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα.

Επειτα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, συνελήφθη αρχικά ο γιος της λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, σε προκαθορισμένη συνάντηση, το προσημειωμένο ποσό των 50.000 ευρώ.

Ακολούθως, συνελήφθησαν η λογίστρια και ο σύζυγός της και στη συνέχεια οι τρεις υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού και οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας