1:27 Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Χονγκ – Κονγκ: Εκτόνωση της έντασης – αρχική συμφωνία κυβέρνησης – φοιτητών

Χονγκ – Κονγκ: Εκτόνωση της έντασης – αρχική συμφωνία κυβέρνησης – φοιτητών

Σε συμφωνία για τους όρους διεξαγωγής των συζητήσεων για την εκλογική μεταρρύθμιση, προχώρησε η κυβέρνηση με τους διαδηλωτές, επαναφέροντας σταδιακά το Χονγκ Κονγκ στους κανονικούς του ρυθμούς.

Αν και οι διαδηλωτές δεν έχουν αποχωρήσει πλήρως από τους δρόμους, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία τους, και οι συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και φοιτητών αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με τη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών, ο υφυπουργός για Συνταγματικά Θέματα και για τις Σχέσεις με την Κίνα, Λάου Κονγκ-ουά, δήλωσε: «Συμφωνήσαμε σε τρεις αρχές: η πρώτη είναι ότι θα υπάρξουν περισσότερες από μία συναντήσεις, η δεύτερη ότι η κυβέρνηση και οι φοιτητές θα συμμετάσχουν με ίσους όρους, και η τρίτη είναι ότι όταν υπάρξει συμφωνία, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις αποφάσεις».

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ, Λέστερ Σουμ, επιβεβαίωσε τα παραπάνω, ωστόσο σημείωσε πως Ομοσπονδία θα συνομιλήσει και με τους άλλους συμμετέχοντες στο κίνημα διαμαρτυρίας, προτού υποβάλει συγκεκριμένα αιτήματα, και πρόσθεσε πως οι διαδηλωτές θα εξακολουθήσουν να καταλαμβάνουν τις συνοικίες Αντμιράλιτι, Μονγκ Κοκ και Κόζγουεϊ Μπέι, μέχρι η κυβέρνηση να προχωρήσει «σε απτές υποχωρήσεις σε ό,τι αφορά την εκλογική μεταρρύθμιση».

Ο Σουμ, ζήτησε ακόμα από την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιήσει βία για να απομακρύνει τους διαδηλωτές από τα σημεία που έχουν καταλάβει, κάτι για το οποίο, ωστόσο, δεν υπήρξε επίσημη κυβερνητική απάντηση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας