13:29 Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Χοντρό θέμα με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Χοντρό θέμα με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Σε ιδιαίτερα δυσώδη υπόθεση εμπλέκεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης. Από το υλικό που βρίσκεται στην διάθεση του ereportaz ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να συνομιλεί (και όχι μόνο) με τον βασικό εμπλεκόμενο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που διερευνάται από την Δικαιοσύνη και εμφανίζει πολυσχιδή δράση: Από τα τάματα της Παναγίας της Τήνου που μετατρέπονται σε πλάκες χρυσού στην Τουρκία, μέχρι και τις εξυπηρετήσεις σε δικαστικές υποθέσεις.

Πρόκειται για την ογκώδη δικογραφία που αποκάλυψε πριν από αρκετούς μήνες το ereportaz για να ακολουθήσει στην συνέχεια άκρα του… Τάφου σιωπή από τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται το όνομα του Μητροπολίτη Δωρόθεου αλλά και γνωστών δικηγορικών γραφείων των Αθηνών στο οποίο είναι μέτοχος συγγενής πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου. 

Aπό τα νέα στοιχεία τα οποία περιήλθαν πριν από λίγες ώρες στην διάθεση του ereportaz και βάσει όσων έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ ο κ. Αυγενάκης φέρεται όχι μόνο να συνομιλεί με τον αποκαλούμενο ως «πρόεδρο» της οργάνωσης, έναν 42χρονο άνδρα, αλλά και να μεσολαβεί προκειμένου να ανανεωθεί η άδεια επιχείρησης που διατηρεί εκείνος στον Αστέρα Βουλιαγμένης!

Από τις συνομιλίες ακούγεται ξεκάθαρα ο «πρόεδρος» ο οποίος στο παρελθόν ενεπλάκη και σε υπόθεση εκβιασμού του ΣΔΟΕ για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, να προσεγγίζει τον Λευτέρη Αυγενάκη μέσω του αστυνομικού του προκειμένου να επιτύχει την ανανέωση της σύμβασης της εταιρείας του με τον Αστέρα.

Πρόκειται για εταιρεία concierge που προσφέρει πανάκριβες υπηρεσίες σε ενδιαφερόμενους αλλά σύμφωνα με τους άνδρες του ΣΔΟΕ λειτουργεί ως βιτρίνα για να ξεπλένεται βρώμικο χρήμα από τις υπόλοιπες έκνομες δραστηριότητες.

Το ιδιαίτερα δυσάρεστο στην υπόθεση Αυγενάκη δεν είναι ότι «πολιορκείται» από κάποιον κακοπροαίρετο ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει έναν πολιτικό για να επιτύχει τον στόχο του αλλά εμφανίζεται πραγματικά να μεριμνεί για να γίνει η χάρη «εισπράττοντας» ως… αντάλλαγμα δωρεάν είσοδο στον Αστέρα Βουλιαγμένης!

Κάλλιστα ο δυναμικός βουλευτής μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε για το ποιόν του ανθρώπου που του ζήταγε την εξυπηρέτηση. Δεν θα όφειλε όμως να έχει φροντίσει να πληροφορηθεί ότι ο «κ. Πρόεδρος» δεν είναι ένας εν δυνάμει ψηφοφόρος ή ευυπόληπτος επιχειρηματίας αλλά πρωταγωνιστής σε δυσώδεις υποθέσεις και καταδικασμένος από την ελληνική Δικαιοσύνη;

Αξίζει να σημειωθεί ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής και προ των αποκαλύψεων στον Τύπο της Κυριακής ο κ. Αυγενάκης με δελτίο τύπου ανακοίνωσε προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

Οι διάλογοι

Οκτώβριος 2015. Εκείνη την περίοδο λήγουν τα συμβόλαια μίσθωσης των επιχειρήσεων του «προέδρου» στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι το εξής: Υπάρχει ρήξη μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του Αστέρα, κ. Πολυχρόνη Γριβέα, και των συνεργατών του μια εκ των οποίων είναι μια εκρηκτική ξανθιά, πρώην φίλη του. Τότε, ο 42χρονος προσεγγίζει τον βουλευτή της Ν.Δ, Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε να πάρει την πολυπόθητη έγκριση των μισθωμάτων.

Στις 21 Νοεμβρίου, ο βουλευτής μιλά στο τηλέφωνο με τον «πρόεδρο» και αναφέρει ότι συνομίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα και τον παρακάλεσε να δώσει μια ευκαιρία:

Λευτέρης Αυγενάκης: «Άκουσε λίγο. Μίλησα με τον… τώρα. Τον πήρα τηλέφωνο μια χαρά ο άνθρωπος, ευγενέστατος, είναι Μανιάτης, τονα το άλλο. Εγώ ζήτησα να δει θετικά το αυριανό ραντεβού και δώστε μου μια… κάνω μια παράκληση να δώσετε μια ευκαιρία γιατί αξίζει τον κόπο κ.τ.λ. κ.τ.λ μου λέει εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον…. Ίσα ίσα που έχουμε άριστη σχέση, προσωπικά τον συμπαθώ αλλά έχω πρόβλημα με τους συνεργάτες του.»

Σε συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ, ο Λευτέρης Αυγενάκης, εξηγεί στον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της οργάνωσης τους λόγους για τους οποίους δεν δέχεται ο διευθυντής του Αστέρα να υπογράψει την ανανέωση της σύμβασης:

Λευτέρης Αυγενάκης: «Του λέω τι εννοείς; Με τους συνεταίρους του; Έχουμε λέει δύο τρία θεματάκια με τα οποία μου λέει πρέπει να με βοηθήσει και εκείνος».

“Πρόεδρος”: Τον συνεργάτη μου τον…, λέει δεν τον συμπαθεί πολύ»…

Συνεχίζοντας τη συζήτηση, ο «πρόεδρος» παραδέχεται κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας τους, ότι «στα ενοίκια είμαστε κύριοι, προσωπικά δηλαδή, για εμένα προπληρώνω όλη τη χρονιά μπροστά. Ούτε ένα ευρώ, Κάθε καλοκαίρι του αφήνω 100 χιλιάρικα προσωπικά εγώ, δεν έχει δηλαδή κάποιο παράπονο από εμένα τίποτα. Δηλαδή 4 χρόνια εκεί πέρα είμαι κύριος μαζί του.»

Σε επόμενη συνομιλία με άλλον γνωστό του, ο 42χρονος δηλώνει βέβαιος ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται να επέμβει στη διαδικασία για τον Αστέρα: « Να ξέρεις ότι ο Αυγενάκης θα πάρει τηλέφωνο»…

Τα δωράκια και οι παραχωρήσεις

Η υπογραφή του συμβολαίου για τα καταστήματα στον Αστέρα φαίνεται ότι αποτελεί πλέον γεγονός, στις 22 Οκτωβρίου καθώς ο Π.Μ. υποστηρίζει ότι θα πρέπει τώρα να ανταποδώσει τις χάρες σε όσους τον στήριξαν και βοήθησαν στο να προχωρήσει η διαδικασία και να πέσουν οι υπογραφές. Να αγοράσει δώρα.

Διαβάστε τι λέει ο ίδιος στις συνομιλίες του:

 

Βάζει λοιπόν, την πρώην σύντροφο του, να αγοράσει δώρο στη σύζυγο του βουλευτή, Λευτέρη Αυγενάκη. Η συνεργάτιδα του τον ενημερώνει ότι της αγόρασε ρούχα αξίας 320 ευρώ:

Παράλληλα, κάνει δώρο στο ζεύγος την ελεύθερη είσοδο στο συγκρότημα και την ελεύθερη χρήση στις εγκαταστάσεις στον Αστέρα. Στις 20 Νοεμβρίου τηλεφωνεί στους υπεύθυνους του κέντρου, φροντίζοντας να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για την υποδοχή τους.

Π: «Θέλω να ενημερώσεις σε παρακαλώ. Θα έρθει ο Αυγενάκης να κάνει γυμναστική. Να του δώσουνε καμιά πετσέτα αν χρειαστεί.»

Στις 24 Νοεμβρίου 2015, ο Λευτέρης Αυγενάκης στέλνει γραπτό μήνυμα sms, στον 42χρονο ζητώντας του ελεύθερη πρόσβαση στον Αστέρα, ο οποίος με τη σειρά του καλεί στην πύλη για να φροντίσει για την παραχώρηση.

Η επίμαχη επικοινωνία

Όπως φαίνεται, οι δυο τους έχουν αναπτύξει δυνατή φιλία καθώς αναφέρει πως πήγαν και διήμερο ταξίδι αναψυχής με το σκάφος: “πήγαμε και διήμερο με το σκάφος μαζί με τον …. Και αυτά, είναι πολύ καλός άνθρωπος». Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι για την εξυπηρέτηση στον Αστέρα δωρίζει παράλληλα και σουίτες στον Ολυμπιακό, σε έναν άλλον γνώριμο του που τον βοήθησε με τις επιχειρήσεις.

Η επικοινωνία του ereportaz με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα Βουλιαγμένης

Το ereportaz, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας, επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα Βουλιαγμένης, κ. Πολυχρόνη Γριβέα.

Ο κ. Πολυχρόνης Γριβέας

Τον ρωτήσαμε τι συνέβη με τις επιχειρήσεις του «προέδρου» στον Αστέρα και πως κατόρθωσε να αναεώσει τις συμβάσεις. Υποστήριξε πως δεν αναγνωρίζει τον 42χρονο αλλά την συνεργάτιδα του. Για την ανανέωση των αδειών τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, υποστήριξε πως δεν υπήρξε πρόβλημα με τη συνεργασία με τα φυσικά πρόσωπα αλλά κάποια διαδικαστικά ζητήματα τα οποία εν τέλει επιλύθηκαν.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας