22:44 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Χωρίς Δακτύλιο τη Δευτέρα (15/01) η Αθήνα – Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Χωρίς Δακτύλιο τη Δευτέρα (15/01) η Αθήνα – Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Με έκτακτη ανακοίνωσή της η Αστυνομία ενημερώνει ότι την προσεχή Δευτέρα δεν θα ισχύσει το μέτρο του Δακτυλίου, στην Αθήνα.

Καθώς η Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, αναμένεται να είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα για να μετακινηθεί κάποιος στην Αθήνα λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ, η Αστυνομία αποφάσισε να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τους πολίτες, επιτρέποντας σε όλα τα οχήματα να κυκλοφορήσουν στην πρωτεύουσα την μέρα αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι μια αντίδραση στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Λόγω των εξαγγελθεισών απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη Δευτέρα 15.01.2018 δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ). Επιπλέον θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας Μ.Μ.Μ. (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.). Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.»

Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα χειρόφρενο θα τραβήξουν το Μετρό, ο ΗΣΑΠ, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξετάζει το ενδεχόμενο 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.

πηγή: newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

             

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας