16:59 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Χουλουσί Ακάρ:"Οι συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν ζημιά και ρωγμές στο ΝΑΤΟ"

Χουλουσί Ακάρ:"Οι  συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν ζημιά και ρωγμές στο ΝΑΤΟ"

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, σε συνέντευξή του στη Hürriyet ο κ. Ακάρ υποστηρίζει ότι οι διμερείς συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν ζημιά και ρωγμές στο ΝΑΤΟ και πως δεν είναι λογικό “να μην κοιτάς το μπόι σου και την ισχύ σου”.

“Στη Μεσόγειο κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόι τους και την ισχύ τους και προσπαθούν να αναλάβουν κάποιους ρόλους”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Ακάρ μάλιστα υποστηρίζει ότι η Άγκυρα αποτελεί εγγύηση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και εξαπολύει τα πυρά του στη Γαλλία λέγοντας ότι προσπαθεί να συμμαχήσει με την Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα αλλά την προμηθεύει και με όπλα δημιουργώντας ζημιά και στο ΝΑΤΟ και στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως χθες ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως η Τουρκία έχει ανοίξει 14 πηγάδια βαθέων υδάτων και πέρυσι έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ιστορία της στη Μαύρη Θάλασσα.

“Με αυτήν την ανακάλυψη, η Τουρκία έχει πλέον ανέβει σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Θα βρούμε και θα εξαγάγουμε ό,τι υπάρχει στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο. Η εισαγωγή φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα θα ανακουφίσει την Τουρκία και το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομία μας θα αυξηθεί”., είπε ο Ερντογάν. “Και να θέλετε και να μην θέλετε, θα αυξήσουμε τον αριθμό των σεισμογραφικών και των γεωτρύπανων”.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι “τα σεισμογραφικά και τα γεωτρύπανά μας θα φτάσουν στο ανώτατο επίπεδο των ερευνών, εξορύξεων και παραγωγής στις βαθιές θάλασσες. Έτσι θα λειτουργούν εκεί με τη μέθοδο της ενοικίασης τους”.

Διαβάστε ακόμη

Χουλουσί Ακάρ: Το Παρίσι ότι προσπαθεί να αποκτήσει ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο που ξεπερνά το μπόι του

Ερντογάν: “O,τιδήποτε υπάρχει στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο θα τα βρούμε και θα τα εξορύξουμε”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας