12:39 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Χρ. Ράμμος - ΑΔΑΕ: Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς κομμάτων με στοιχεία για τις υποκλοπές

Χρ. Ράμμος - ΑΔΑΕ: Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς κομμάτων με στοιχεία για τις υποκλοπές

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον Υπουργό Δικαιοσύνης αναφορικά με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέσα στον φάκελο είναι η έκθεση της ΑΔΑΕ σχετικά με τα ευρήματα των ελέγχων της Αρχής, μετά το αίτημα Τσίπρα να ερευνηθεί αν συγκεκριμένα πρόσωπα με θέσεις σε κρίσιμα θεσμικά αξιώματα, είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Η επιστολή η οποία εστάλη και στον υπουργό Δικαιοσύνης έρχεται στο πλαίσιο του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου για τη λειτουργία της ΕΥΠ, όπου στο άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 προβλέπεται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή του κ. Ράμμου δεν περιλαμβάνει ονόματα, επισημαίνει ωστόσο ότι από την έρευνά του προέκυψαν στοιχεία για νόμιμες επισυνδέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα έλεγχο τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειμένου να διαπιστώσει εάν κατά το παρελθόν έχουν εκδοθεί διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε να μάθει – γενικά στην αρχή – αν παρακολουθούνται πολιτικοί, στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι ενώ μετά από συνεννόηση με την ΑΔΑΕ προσάρμοσε το αίτημά του σε λίστα συγκεκριμένων προσώπων.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, που συναντήθηκε με τον κ. Ράμμο, στα γραφεία της ΑΔΑΕ, δήλωσε: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αποζημίωση λόγω phishing – Τι θα προβλέπει

Άδωνις Γεωργιάδης – Ακρίβεια : Ευτυχώς δεν είμαστε Σοβιετική Ένωση Η μείωση ποσότητας και η αύξηση τιμής στα σούπερ μάρκετ είναι στα πλαίσια του Μάρκετινγκ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας