5:18 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Χρ. Στυλιανίδης σε εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Δεν υπάρχει Πολιτική Προστασία δίχως εθελοντισμό

Χρ. Στυλιανίδης σε εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Δεν υπάρχει Πολιτική Προστασία δίχως εθελοντισμό

«Η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το ανθρωπιστικό του έργο είναι γνωστό όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο. Είναι ένα έργο που εδράζεται στην αξία της αλληλεγγύης. Βασίζεται στην εθελοντική δράση και στην άμεση ανταπόκριση των πολιτών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς τιμήν των εθελοντών του, ενώ ανέφερε ότι είναι «μεγάλη του τιμή» η συμμετοχή του σε αυτή την εκδήλωση «που έχει ως στόχο να τιμήσει την προσφορά και τον εθελοντισμό».

Αναφερόμενος στην προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «εδώ και δεκαετίες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές του βρίσκονται πάντα στο πλευρό της κοινωνίας. Στηρίζουν πάντα και παντού τραυματίες, ασθενείς, ηλικιωμένους. Άτομα από κάθε ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Αλλά συνδράμουν από πολύ κοντά και τους πληγέντες των φυσικών καταστροφών». Όπως είπε ο υπουργός πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν «οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στη χώρα κι ακόμα πιο πρόσφατο, ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι στην Κρήτη».

«Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν και πάλι στην πρώτη γραμμή. Βρέθηκαν εκεί δίπλα στους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Με αποφασιστικότητα, επαγγελματισμό και δείχνοντας σε όλους τη δύναμη της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Δείχνοντας σε όλους μας πόσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί, όταν υπηρετούμε έναν κοινό σκοπό», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι το πρώτο βράδυ στο Αρκαλοχώρι μαζί με τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού, κ. Αυγερινό, γύρισαν όλα τα μικρά χωριά γύρω από το Αρκαλοχώρι για να στήσουν σκηνές και να μεταφέρουν αυτή την αλληλεγγύη. «Και αναγνώρισαν οι άνθρωποι εκεί την αξία του Ερυθρού Σταυρού. Δίχως τον Ερυθρό Σταυρό δε θα μπορούσαμε εκείνο το βράδυ να προσφέρουμε στους ανθρώπους μια στέγη», σημείωσε, αφού ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για αυτή την προσφορά, «για την πολύτιμη συμβολή τους, στα πύρινα μέτωπα του καλοκαιριού και στο Αρκαλοχώρι».

Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι το παράδειγμά των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού «αποτελεί πραγματικά πηγή έμπνευσης για όλους» καθώς, επίσης, και «πυξίδα» για να ενισχυθεί ο εθελοντισμός, που αποτελεί, όπως είπε «έναν κρίσιμο τομέα για την Πολιτική Προστασία». «Δεν υπάρχει Πολιτική Προστασία δίχως εθελοντισμό. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Και δεν μπορεί η Πολιτική Προστασία να φτάσει στην κορύφωση του έργου της εάν δεν είναι μαζί με την κοινωνία και κυρίως, μαζί με τους εθελοντές. Για εμάς, η καλλιέργεια της εθελοντικής κουλτούρας είναι περισσότερο από απαραίτητη. Είναι μια από τις κύριες προτεραιότητες του νεοσύστατου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας», σημείωσε, αφού επανέλαβε ότι «δεν νοείται σύγχρονος μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας χωρίς την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Χωρίς εθελοντές».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκε επίσης ο Όμιλος Ant1 για τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση αναγκών των κατοίκων περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Θοδωρή Κυριακού και τον Όμιλο Ant1 «για τη διαχρονική ανθρωπιστική δράση τους, για την έμπρακτη υποστήριξή τους στο μεγάλο έργο του Ερυθρού Σταυρού από τον οποίο, δικαίως τιμάται σήμερα και ο Θοδωρής Κυριακού και ο Αντ1». «Είναι ένα ισχυρότατο παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», είπε ο υπουργός.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το τρίπτυχο εθελοντισμός, προσφορά και συλλογική δράση είναι προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις σημερινές προκλήσεις. Τις προκλήσεις που η κλιματική κρίση και οι καταστροφικές συνέπειές της φέρνουν μπροστά μας. Είναι το μοναδικό και αναγκαίο τρίπτυχο για να πετύχουμε», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ν. Δένδιας: “Η Ελλάδα είναι παρούσα και πάλι στη Λιβύη”

ΚΙΝΑΛ: Κατέθεσαν υπογραφές και οι Παπανδρέου, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος και Χρηστίδης – Έξι οι υποψήφιοι

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας