12:57 Κυριακή 28 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Χρήστος Σταϊκούρας: Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3

Χρήστος Σταϊκούρας: Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3

Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, διαψεύδοντας τη σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες.

Ερωτηθείς ειδικά για το πετρέλαιο κίνησης, επανέλαβε πως «ισχύει ό,τι είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Δεν είπε ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός ανέφερε ότι «δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και ουσιαστικά από την αντιπολίτευση μας λένε αυξήστε το έλλειμμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμμα 1,7% (του ΑΕΠ)».


Σημείωσε ότι είναι αντίθετος με μια οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, καθώς έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος – 1 δισεκατομμύριο ευρώ – που «δεν το αντέχουμε».

«Τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας εισπράττονται. Δημόσια δεν έχω αποκλείσει ποτέ τίποτα, αλλά είναι δύσκολο να κάνεις σχεδιασμό με τόσο μεγάλη μεταβλητότητα. πρέπει να είσαι κοντά στην κοινωνία, αλλά να έχεις και περιθώρια. Βασική στόχευση είναι να πετύχουμε αυτά που λέει ο προϋπολογισμός. Να επιστρέψουμε σε χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Επεσήμανε στη συνέχεια ότι «υπάρχει το επίδομα θέρμανσης, ανοίγει προσεχώς η πλατφόρμα. Είναι διευρυμένα φέτος τα κριτήρια για το επίδομα». Σχετικά με την «επιταγή ακρίβειας», ανέφερε πως «θα δοθούν 500 εκατ. ευρώ σε ευάλωτους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί» και πρόσθεσε ότι για τις αυξήσεις στην αγορά «θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί».

Τέλος, όσον αφορά στους συνταξιούχους, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι υπάρχουν τρεις παρεμβάσεις, η μόνιμη αύξηση που αφορά σε περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, η αύξηση από την εισφορά αλληλεγγύης και η παρέμβαση για τους πιο ευάλωτους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας