18:36 Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Χυδαία πρόκληση Μπαχτσελί και απειλή πολέμου στην Ελλάδα: «Θα πάθετε χειρότερα από το 1922»

Χυδαία πρόκληση Μπαχτσελί και απειλή πολέμου στην Ελλάδα: «Θα πάθετε χειρότερα από το 1922»

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια πρωτοφανή επίδειξη θράσους και χυδαιότητας, απείλησε ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο. Τα fake news για τους S-300 ήταν η αφορμή για τις δηλώσεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Τελειωμό δεν έχει η επιθετική ρητορική και οι ακραίες προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας. Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη από τους υπουργούς του Ερντογάν πήρε ο κυβερνητικός εταίρος του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.


Ο Μπαχτσελί κλήθηκε να σχολιάσει τις – ψευδείς – ειδήσεις που διαδίδονται στην Τουρκία για «κλείδωμα» F-16 από ελληνικούς S-300. «Το συγκεκριμένο γεγονός είναι μια εχθρική αντιμετώπιση, είναι προβοκάτσια», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη. Στη συνέχεια, σχολίασε πως επιθυμεί «η κυβέρνηση που στοιχειώνει τον ελληνικό λαό να σταματήσει την τρέλα». Σε αυτό το σημείο, ο Μπαχτσελί υποστήριξε πως σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα για την Ελλάδα θα είναι ιδιαίτερα βαρύ.

«Θα είναι πολύ βαρύτερο από την 30ή Αυγούστου 1922 και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας», είπε ο Μπαχτσελί και συνέχισε «το να ζορίζει η Ελλάδα την υπομονή του έθνους μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να εντείνει τις παραβιάσεις στον αέρα και το έδαφος, είναι μια ασύμμετρη αντανάκλαση 100 ετών πόνου».

«Ζουν έναν εφιάλτη εδώ και 100 χρόνια», σημείωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί απειλώντας ευθέως την Ελλάδα και κάνοντας σαφείς και προκλητικές αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας