7:51 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

CNN για Ελλάδα: Από «ασθενής» της Ευρώπης, χώρα - πρότυπο

CNN για Ελλάδα: Από «ασθενής» της Ευρώπης, χώρα - πρότυπο

Ως «ασθενή της Ευρώπης που θεραπεύτηκε» παρουσιάζει την Ελλάδα και δη την οικονομία της το CNN σε εκπομπή του.

«Η χώρα που κάποτε ήταν ο “ασθενής” της Ευρώπης, θεραπεύτηκε. Η χώρα που κάποτε απειλούσε να βουλιάξει το ευρωπαϊκό εγχείρημα έχει γίνει τώρα το πρότυπο της επιτυχίας του. Οι Έλληνες έβαλαν μυαλό, απέρριψαν τον λαϊκισμό και υιοθέτησαν λογικές οικονομικές πολιτικές», ανέφερε ο δημοσιογράφος Φαρίντ Ζακάρια στην εκπομπή του.

Στην εκπομπή τονίστηκε δε με έμφαση ότι η εικόνα της χώρας άλλαξε δραστικά από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ρεπορτάζ ασχολήθηκε με την πορεία της ελληνικής οικονομίας από «χαμένη υπόθεση», που αναζητούσε πακέτα διάσωσης από μια «εξοργισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως είπε χαρακτηριστικά, σε μια οικονομία που «αναπτύσσεται ταχύτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αρκετά συναπτά έτη και θα το επαναλάβει το 2024».

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, την οποία αξιολόγησε ως «μια συμβολική νίκη για μια χώρα που χρεοκόπησε το 2015, αλλά και μια οικονομική νίκη, επειδή αυτό σημαίνει περισσότερες ξένες επενδύσεις».

Ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη
Επίσης, ο δημοσιογράφος μιλώντας για τον πρωθυπουργό σχολίασε πως «από το 2019 που εξελέγη μείωσε τους φόρους, εργάστηκε για τον εξορθολογισμό των κρατικών υπηρεσιών και προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά».

Έτσι, η Ελλάδα πέτυχε μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη και κατάφερε να αποπληρώσει δισεκατομμύρια χρέους νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα», τονίζοντας πως «οι ψηφοφόροι τον αντάμειψαν αδρά, επανεκλέγοντάς τον πέρυσι με συντριπτική πλειοψηφία».

Τέλος, ο παρουσιαστής της εκπομπής, ξέχωρα από τα οικονομικά επιτεύγματα της χώρας, αναφέρθηκε και στον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επισημαίνοντας ότι «τον περασμένο μήνα η Ελλάδα νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν η Ελλάδα απλώς να πλησιάζει τη Δύση, αλλά στο ανατολικό μισό της Ευρώπης, καθιστά τη χώρα ηγέτιδα. Κάνει επίσης την Ελλάδα το πρώτο ορθόδοξο χριστιανικό έθνος που κάνει αυτό το προοδευτικό βήμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Scope Ratings: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας – Προάγγελος και για τους μεγάλους οίκους

Κωστής Χατζηδάκης: Η επιτυχία του 15ετούς ομολόγου πιστοποιεί την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας